Gazete Vatan Logo
Futbol Fırtına Avrupa'yı terk etti!

Fırtına Avrupa'yı terk etti!

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor, 2. Tur rövanş maçında bugün Juventus'u konuk etti.

Fırtına Avrupa'yı terk etti!

Başlama düdüğü çaldığında sandık ki Trabzonspor, Torino'da 2-0 kazandı da Juventus hücum etmek zorunda. İtalyanlar bir başladı pir başladı. Ablukaya aldılar bordo-mavililerin kalesini. Ancak öyle böyle değil. Onur Kıvrak 5'te en ciddi tehlikeyi direğin yardımı ile savuştururken devamında ise bir, iki, üç demeden kurtarmaya devam etti.

Yedek ağırlıklı Juve'de Osvaldo ile Giovinco, Trabzon savunmasını hallaç pamuğu gibi attı. Atakların ağırlıklı bölgesi Bosingwa'lı sağ taraf olurken stoperlerin arkasına atılan her top da pozisyon oldu. 13'te ağlara giden top ofsayta takılırken Juve tur golünü 17'de Giovinco'nun şutunda Onur kurtarsa da tamamlayan Vidal ile buldu.

Bitti mi bitmedi... İlk maçta rakip sahadaki direnç Avni Aker'de yoktu. 33'te bu kez Osvaldo soldan Giovinco'nun ortasında kafayı vurdu: 2-0. Bordo-mavililerde pas ayakları Adrian ile Olcan Juve'nin orta sahasında kaybolurken Janko neredeyse kenarda otursa kimse farkına bile varmayacaktı ilk yarıda.

2.yarıda en azından keyifli futbol bekledi herkes..

ALKIŞLAR ONUR'A

Trabzon biraz hareketlense de olmadı... Zaten iki takımı kefeye koysanız kadro yapısı ve sahaya yansıyan taktik olarak yüzde 85 Juventus ağır basar.. Juve pas yaptı, sahaya iyi yayıldı, vitesi 3'ten aşağıya ne düştü ne yükseldi. Kimse Trabzon'u Juventus'a yenildi diye eleştiremez. Ancak bu oyun tarzı ligde de devam ederse Trabzon'u kötü günler bekliyor bunu da göz ardı etmemek gerekir.

Son söz: 'Onur Kıvrak'a alkışlar, böyle devam et' der büyüklerimiz.. Biz şunu da ekleyelim, Onur 2 senedir bu formunda.. Defalarca milli takıma bile alınmadı. İlla İstanbul'da oynaması gerekmesin artık futbolcuların ay-yıldızlı formayı giymesi için.

Haberin Devamı