Gazete Vatan Logo
Süper Lig Fırtına titremedi

Fırtına titremedi

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldı.

Fırtına titremedi

TRABZON iki farklı öne geçtiği Eskişehir karşısında iki penaltı golüne engel olamayarak bir puana razı oldu. Eskişehir’in daha etkili ama her iki takımın da keyif veren mücadelesinde gollerin dışında yaşanan pek çok pozisyon heyecan yarattı. Ev sahibi ekip Dede, Kamil’le her iki kanadı da çok etkin kullanarak rakibinden daha fazla pozisyona girerken, son vuruşlarda aynı başarıyı gösteremedi. Trabzonspor’da ise Adrian, Olcan günün başarılı isimleri olarak dikkat çekti.

GEÇELİM maçın dakikalarına. Henüz 4’te Adrian’la Henrique’nin paslaşarak ceza alanına girmesinin ardından topa en son Henrique vurdu ama bu Boffin’in kucağında kaldı. 27’de Kamil’in sağdan getirip ortasına Necati çok sert vurdu, top az farkla auta gitti.

40. dakikada Adrian’ın faul atışında ceza alanına gönderdiği topa kaleci Boffin önce hakim oldu ama elinden sektirdi. Yetişen Özer topu ağlara gönderdi. Hakem golü verdi ama Eskişehir tarafı bu gole kaleciye faul yapıldığı gerekçesiyle uzun süre itiraz etti. Ancak sonuç değişmedi: 0-1

BU dakikadan devre sonuna kadar Eskişehir’in Trabzon kalesinde kaçırdığı pozisyonlara tanık olduk.

HAKEM ELİ ES GEÇTİ

43’TE Servet’in gelen ortaya iki metreden vurduğu kafa şutunu Onur mükemmel bir refleksle önledi. 45 ve 45+1’de iki ortaya kafa vuran Bienvenu sonuca ulaşamadı. Biri auta giderken, diğeri kaleci Onur’un ellerinde kaldı.

2. yarı da karşılıklı mücadeleyle başladı ama Trabzon 2. golüne erken ulaştı. 50’de Olcan Adrian’a verdi. Adrian soldan indi, ortaladı, Henrique’ye sadece dokunmak kaldı: 0-2. Bu golde de atağın başlangıcında hakemin Aykut’un topla elle oynamasını es geçmesi yine itirazlara neden oldu.
65’TE Zeki’nin topla elle oynamasıyla kazanılan penaltıyı Erkan kullandı, sert vurdu: 1-2. 72’de Erkan bu kez Kadir’in Bienvenu’yü ceza alanı içinde düşürmesiyle kazanılan penaltıyı kullandı ve yine affetmedi: 2-2. 82’de Eskişehir adına Erkan, 83’te de Trabzon’dan Mustafa gole yaklaşsa da kaleciler başarılıydı. Son bölümü Eskişehir’in baskısıyla geçen mücadelede başka gol olmayınca 90 dakika 2-2 sona erdi.

Haberin Devamı