Gazete Vatan Logo
Futbol Kupada tehlikede

Kupada tehlikede

Şampiyonlar Ligi'nden elenen, ligde ise zirvenin çok uzağında kalan G.Saray, belini doğrultamıyor...

Kupada tehlikede

TÜRKİYE Kupası yarı finali, büyük ihtimalle bu kupadan başka sarılacak bir şeyleri kalmayan iki tarafın mücadelesine sahne oldu... Hafta sonu evinde lig sonuncu Kayseri'ye yenilerek liderle arasındaki puan farkı 8'e çıkan G.Saray, diğer tarafta Daum ile yollarını ayıran ligin alt sıralarındaki Bursa... Bu iki maçı kazanan finale çıkacak belki de sezonu kupasız tamamlamayacak. Böyle bakıldığında heyecanlı iki tarafın da istekli oynayacağı kıran kırana geçecek bir 90 dakika bekleyenler çoğunluktaydı maç öncesi. Ama 4 gol olmasına rağmen temposuz, bol geri paslı, bireysel hataların tavan yaptığı bir 90 dakika oldu.

SAKATLIĞI süren Drogba'nın yokluğunda Mancini, Burak'a ileride görev verirken Umut-Sneijder yine kanatlardaydı. Chedjou ve maç sabahı belindeki ağrıları arttığı için son anda 11'den çıkarılarak kulübeye geçen Semih'in yokluğunda Burdisso sahadaydı. Maçın ilk dakikaları sarı-kırmızılılar için iyi başladı. 11'de sağdan topu taşıyan Burak yerden içeri kesti. Arka direğe açılan topu iyi takip eden Sneijder düzgün vurup durumu 1-0 yaptı. 39'da Civelli'nin Umut'a müdahalesi sonrası kazanılan penaltı vuruşunu Selçuk gole çevirerek farkı ikiye çıkardı: 2-0.

HERKES PANİK YAPTI

SESTAK’LA 7’de direğe takılan 23 ve 26'da iki net pozisyonu harcayan Bursa, 2. yarıya golle başladı. Şener'in sağdan ortasına Hakan ve Burdisso gibi iki uzun stoperin arasından kafa vuran Volkan topu ağlara yolladı: 2-1. Yeşil-beyazlıların farkı azaltmasıyla beraber G.Saray'da panik havası herkesi sardı. Sıkça atılan geri paslarda isabet oranı düşüp defansın yaptığı hatalar tavan yapınca Mancini sahada hayalet gibi dolaşan Burdisso'yu çıkarıp sakat Semih'i oyuna aldı.
Bu hamle Aslan’ın defansını topladı. Ancak orta saha direnci sonlara doğru iyice düşünce Bursa'nın golü kaçınılmaz oldu. 88'de soldan gelen ortayı karambolde Bekir ağlara yollarken skoru da tayin etti: 2-2.

Haberin Devamı