Gazete Vatan Logo
Basketbol Irkçı söyleme büyük tepki

Irkçı söyleme büyük tepki

Irkçı konuşmalar yaptığı iddia edilen Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'i, Clipperslı basketbolcular formalarını orta sahaya bırakarak protesto etti.

Irkçı söyleme büyük tepki

Clipperslı oyuncular, Golden State Warriors maçından önce orta sahada biraraya geldi. Antrenman formalarını üstlerinden çıkararak orta sahaya attı.

Play-off serisi dördüncü maçı öncesinde yaşanan bu tepkiye taraftarlar da destek verdi. Oyuncular ısınma sırasında da eşofman üstlerini Clippers logosu içeride kalacak şekilde giyerek protestoya devam etti.

Donald Sterling, takımının Golden State ile deplasmanda oynadığı maça gitmedi.

Pazar günü oynanan maçı Golden State Warriors evinde, Los Angeles Clippers'ı 118-97 mağlup etti. Seride durum 2-2'ye geldi.

Warriors'ta Stephen Curry 33 sayı, 7 asist ve 7 ribaunt, Andre Iguodala da 22 sayı ve 9 asistle galibiyette önemli rol oynadı.

Clippers'ta ise Jamal Crawford 26, Blake Griffin 21 ve Chris Paul 16 sayıyla maçı tamamladı.

Donald Sterling, TMZ'ye yaptığı açıklamada kayıttaki sesin kendisine ait olmadığını belirtmişti.

Ulusal Basketbol Birliği (NBA) ise bu ses kayıtlarının yayınlanması üzerine soruşturma açacağını duyurmuştu.
NBA Basın Sözcüsü Adam Silver, cumartesi günü bir basın toplantısı düzenleyerek bu ses kaydından duydukları rahatsızlıkları dile getirmişti.

Asya ziyaretinde olan ABD Başkanı Barack Obama da bu ses kaydıyla ilgili olarak "inanılmaz derecede saldırgan ve ırkçı" ifadesini kullandı.

Los Angeles Clippers'ta Türk oyuncu Hidayet Türkoğlu da forma giyiyor.

(Al Jazeera)

Haberin Devamı