Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal artık 'ön'üne bakacak

Kartal artık 'ön'üne bakacak

2.’lik için G.Saray’ın puan kaybetmesini bekleyen Beşiktaş, G.Birliği’ni de yenmek zorunda olduğunu unuttu

Kartal artık 'ön'üne bakacak

KÖMÜR karası forması ile çıktı sahaya Kara Kartallar. 301 kırmızı karanfil, 301 de kapkara bayrak ile donatmıştı Çarşı tribünlerdeki yerini. G.Birliği futbolcuları bembeyaz forma giydiler ama kapkara pazubantları ile unutmadık dediler SOMA’da kaybedilen canları.

HAFTALARDIR Beşiktaş yönetiminin takıma kazandırmaya çalıştığı, Diego Ribas’ı F.Bahçe’nin KAP’a bildirmesi, taraftarı çileden çıkarmıştı. Maça sırtını dönerek protesto eden de vardı, hiç görülmedik şekilde susarak öfkesini yansıtan da.

36’’DA sol kanattan ceza sahasının yan çizgisine kadar inen Motta’nın harika ortasına yatarak kafa vuran Almeida, haftalar sonra gol orucunu bozmuş oldu ve 13. golünü hanesine yazdırdı. Cılız birkaç pozisyon olsa da ilk yarıda Almeida’nın tek golü ile devre tamamlandı.

TATİLİ DÜŞÜNDÜLER

İKİNCİ yarı başladığında tüm tribünler o meşhur “siyah-beyaz” diye stadyumu inlettiği tezahüratı, bu sefer “siyah-siyah” diyerek yaptı ve “Her yer Soma, her yer karanlık” diyerek maç boyunca yas tuttu adeta.

58’DE orta sahadan araya bırakılan topla buluşan Mervan, onu kontrol eden Jones’u da Tolga’yı da terse yatırıp avlamasını bildi. Beraberlik golüne kimse de tepki göstermedi, çünkü acılar ağır basmıştı stadyumda.

72’DE kaleyi karşısında gören Holosko’nun sert şutu, ceza sahasında Kulusic’in vücudu ile birleştirdiği koluna çarpmasına rağmen İlker Meral penaltı noktasını gösterdi. 14 dakika sonra Beşiktaş kariyeri sona erecek olan Almeida, penaltıyı sert bir şutla kullandı ama kalede Ferhat adeta ‘Kaplan’ kesildi ve topu kale direklerinden içeri sokmadı.

HAFTALAR önce kendi elleri ile Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkını G.Saray’a veren ve bir türlü de geri alamayan Beşiktaş, üçüncülüğü özümsemiş bir şekilde sezonu tamamladı. Siyah-beyazlı futbolcuların maç boyunca aklında kamp başlangıcına kadar yapacakları tatil planları vardı.

Haberin Devamı