Gazete Vatan Logo
Futbol Kopenhag polisinden Galatasaray açıklaması!

Kopenhag polisinden Galatasaray açıklaması!

FC Kopenhag ve Galatasaray arasında 5 Kasım'da yapılacak Şampiyonlar Ligi B Grubu grup maçı öncesinde DHA'ya açıklamalarda bulunan Kopenhag Polisi, Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerinden gelecek taraftarı kucaklamaya hazır olduğunu söyledi.

Kopenhag polisinden Galatasaray açıklaması!

FC Kopenhag-Galatasaray karşılaşmasında, daha önce Arsenal-Galatasaray karşılaşmasında yaşanan olayların yaşanmasını beklemediklerini, Türk seyircisine güvendiklerini söyleyen emniyet yetkilileri, "Karşılaşmanın, Danimarka ve Türk toplumu arasındaki dostluğu daha da artıracağına, bir bayram, eğlence havasında geçeceğine eminiz. Bu maç Arsenal maçına benzemiyor ve FC Kopenhag taraftarı da İngiliz taraftar değil. Zaten ülkemizde yaşayan Türkler de Danimarka toplumunun bir parçası. Danimarka içinden ve dışından maçı izlemek için gelecek taraftarların çok sık yaşamadığımız bu imkandan yararlanarak takımları centilmence destekleyeceklerine, kurallara uyacaklarına inanıyoruz. Biz de polis olarak elimizden gelen her türlü kolaylığı gösterecek mümkün olduğu kadar Türk taraftarları rahatsız etmeyerek, Kopenhag'da bulunmanın tadını çıkarmaları için yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Şefi Jens Haarder Böjbjerg, emniyet müdürlüğünde karşılaşmanın güvenliğinden sorumlu tüm görevlilerin Türk seyirciye güvendiğini belirterek, maçtan birkaç gün önce uyulması gereken kurallar hakkında DHA aracılığı ile aydınlatma çalışmalarında bulunulacağını söyledi. DHA'ya maçla ilgili görüşlerini açıklayan Danimarkalılar da Türk taraftarlar ile el ele, omuz omuza vererek dostluk içinde güzel bir karşılaşma izleyeceklerini, maça duyulan ilginin de bunun en güzel belirtisi olduğunu söylediler.

Haberin Devamı