Gazete Vatan Logo
Futbol 'Kulübe ihanet ediyorlar!'

'Kulübe ihanet ediyorlar!'

Racing Santander'de futbolcularla başkan arasında kriz yaşanıyor

'Kulübe ihanet ediyorlar!'

İspanya Kral Kupası çeyrek finalindeki Racing-Real Sociedad maçı, Racing takımının protestosundan dolayı oynanmayabilir.

Çeyrek finalin ilk maçında deplasmanda Real Sociedad'a 3-1 yenilen Racing'de futbolcular ve teknik heyet yazılı ortak bir açıklama yaparak, 3 aydır alamadıkları paralarının ödenmesini ve kulüp başkanının istifa etmesini istedi.

İHANET EDİYORLAR

Racing takımı, maçın oynanacağı 30 Ocak Perşembe gününden önce kulüp başkanı ve yönetim kurulunun istifa etmelerini şart koyarken, kulüp başkanı Angel Lavin ise futbolcuları ve teknik heyeti ''kulübe ihanet etmekle'' suçladı.

Bu arada Racing'de oynayan Antonio, Nieto, kaleci Dani Sortes (21 Yaş Altı Milli Takım'da da oynuyor) ve Kone takımdan ayrılmak için dilekçe sunarken, Antonio ve Nieto'nun gitmelerine izin verilmişti.

Racing, eğer Kral Kupası maçına çıkmazsa bu kupadan 1 yıl men ve 6 bin avro para cezası alma riskiyle karşı karşıya kalacak.

İspanya'nın köklü kulüplerinden Racing, 2011 yılında Hintli işadamı Aly Syed tarafından çoğunluk hissesi satın alındıktan sonra zor günler yaşamaya başlarken, ilk 1. lig daha sonra da 2. ligden düşmüş, kulübün hesaplarına ambargo konulmuş ve yaklaşık 50 milyon avro borcu olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı