Gazete Vatan Logo
Süper Lig Kulüpler kabul etti çünkü...

Kulüpler kabul etti çünkü...

İşte ödenecek o meblâ!

Kulüpler kabul etti çünkü...

Passolig sistemine kulüplerin neden karşı çıkmadığı ortaya cıktı. Aktifbank Kulüpler Birliği ile yaptığı anlaşma gereği Süper Lig ve PTT 1.Lig kulüplerine 1,5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında ödeme yaptı. Bazı kulüplere de kredi kolaylığı tanındı.

NEDİR BU E-BİLET?

Türk futbolu için artık yeni bir dönem başlıyor. Passolig kart adı verilen yeni kart sistemi, artık kağıt biletin yerini alıyor.

Futbolseverler artık maçlara e-bilet olmadan giremeyecek. Sistemin bu sezona özel tek istisnası kombine bileti olanlar. Kombine bilet sahipleri bu sezon ellerindeki kartlarla stada girebilecek. Ancak onlar da gelecek sezondan itibaren e-bilet almak zorundalar. Kadın ve çocuk taraftar da cezalı maçlara girerken e-biletlerine ücretsiz de olsa yükleme yapmak durumunda.

TARAFTARA EKSTRA ÜCRET

Passolig uygulamasında "kart ücreti" adında bir ücret talep edilmiyor. Fakat taraftarlar "vizeleme ücreti" adında yıllık ödeme yapmak zorunda.

Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarları, takımlarının logolarının bulunduğu kartlardan almak isterlerse yıllık 25 TL ödeyecekler. Takım logosu bulunmayan kartların yıllık vizeleme ücreti ise 15 TL.

Fenerbahçe ile henüz logo anlaşması yapılmadı. Sarı Lacivertli kulübün taraftarları ve dört büyükler haricindeki takımların taraftarları için de yıllık vizeleme ücreti 15 TL olacak.

Vizeleme ücretinin 7.95 lirası Aktif Bank’a gidecek. Geri kalan tutarın tamamı kulüplere finansal katkı sağlamak üzere oluşturulan gelir havuzuna aktarılacak. (3puan.com)

Haberin Devamı