Gazete Vatan Logo
Futbol 'Kupayı son maç kaldıracağız'

'Kupayı son maç kaldıracağız'

Antalya maçında G.Saray'a yapılan kötü tezahüratlar nedeniyle sahasının kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan F.Bahçe'de yönetimin B planı hazır

'Kupayı son maç kaldıracağız'

Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Beşiktaş derbisinden 3 puanla ayrılıp, psikolojik olarak kazandıkları şampiyonluğu matematiksel olarak da garantilemek isteyen F.Bahçe'ye Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen haberler pek de iç açıcı değil.

Sarı-lacivertlililerin, 4-1'le geçtiği Antalya maçının temsilci raporlarını inceleyen Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, çirkin ve kötü tezahürat ihlali gerekçesiyle Çaykur Rize maçında şampiyonluk turu atmanın planlarını yapan kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. 2013-14'te 2 maçını bu sezon aynı ihlali 4 kez gerçekleştirdiği için sadece kadın ve 12 yaş altı çocuklar önünde oynayan sarı-lacivertliler dünkü sevkle birlikte 1 maç daha seyircisiz oynama cezası tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

'KÖPEK' DİYE BAĞIRDILAR

Sarı-lacivertliler, taraftarlarının Antalya maçında ezeli rakipleri G.Saray'ı hedef alan 'köpek' tezahüratından dolayı 1 maç seyircisiz oynama cezası alması beklenirken, Şükrü Saracoğlu'ndaki Çaykur Rizespor müsabakası kadın ve çocuklara karşı oynanacak.

Bu sıcak gelişme üzerine B planı hazırlayan yönetim, şampiyonluk turunun 33. haftaya ertelenmesine karar verdi. Sarı-lacivertliler derbiyi kazanıp, Çaykur Rize karşısında şampiyon apolatiyle çıksa dahi, kutlamalar Kardemir Karabükspor karşılaşmasından sonra yapılacak.
Yönetim ayrıca Beşiktaş derbisi kaybedilip, Rize maçı kazanılması durumunda da kadın ve çocuklar önünde mini bir şampiyonluk kutlaması provası yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı