Gazete Vatan Logo
Süper Lig Utanç!

Utanç!

Türk futbolu Trabzon'da acı günlerinden birini daha yaşadı, F.Bahçe 1-0 öndeyken olaylar nedeniyle tatil edilen mücadele tarihe kara leke olarak kazındı

Utanç!

F.Bahçe ile Trabzonspor arasında 3 Temmuz'da başlayan ve bordo-mavililerin şampiyonluklarının çalındığını iddia ettiği 2010-11 sezonundan bu yana başlayan gerginlik dün Avni Aker'de oynanan maçta tavan yaptı. Önceki gün sarı-lacivertlileri taşıyan otobüs Rize'ye giderken yumurtaların hedefi olurken, dün de stat yolunda yöneticilerin otobüse taşlamasıyla başlayan gerginlik maç esnasında iyice arttı.

Önce F.Bahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında en çok tepkiyi alan isim olan Volkan önce sözlü olarak tacize uğradı sonra da yabancı maddelerin hedefi oldu. Karşılaşmanın başlama düdüğünün çalınmasıyla sahaya konfetiler yağarken maç kısa bir süre durdu. Volkan bu esnada yabancı maddelerin hedefi olmaya devam ederken, Emenike'nin 23. dakikadaki golünün ardından yerde iki kolunu ileri geri sallayarak yaptığı hareket tansiyonu iyice arttırdı.

Milli kalecinin üzerine bu esnada çakmak, kapı kolu, kırık tuğla parçası ve bozuk para yağdı. Bu durumu gören Trabzonspor'un kaptanı Onur kalesini terk etti ve taraftarları sakinleştirmek için rakip kale sahasına kadar geldi. Bu sırada Mustafa Yumlu'nun oyuna devam etmesi için Volkan'a çıkışması tansiyonu iyice arttırdı. Volkan'ın rakip oyuncuya tepki göstermesiyle bu kez oyuncular arasında tartışma yaşandı ancak olay çok büyümeden tatlıya bağlandı. Bu arada diğer kale arkasındaki taraftarlar filenin bağlı oldukları direkleri devirdi. Hakem Bülent Yıldırım da yardımcılarını yanına çağırdı.

10 DAKİKA UZADI AMA...

Olayların yatışmasının ardından Yıldırım 8 dakikalık aradan sonra yeniden başlattı. İlk yarıya normal süreye 10 dakika eklenirken, 45+9'da tribünden bu kez Volkan'ın bulunduğu bölüme gelen yanıcı madde sonrası hakem Bülent Yıldırım ve F.Bahçeli futbolcular soyunma odasının yolunu tuttu. Trabzonsporlu futbolcular saha ortasında beklerken, Yıldırım daha sonra müsabakayı tatil etti. Bu gelişmelerin ardından artık maçın durumuyla ilgili kararı Futbol Federasyonu verecek. TFF'nin maçı F.Bahçe lehine 3-0 tescil etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı