Gazete Vatan Logo
Futbol Mancini bile şaşırdı!

Mancini bile şaşırdı!

Galatasaray’ın, Kopenhag karşısındaki fizik gücü ve enerjisi herkesin takdirini topladı. Dünyanın en iyi kondisyoneri olarak gösterilen Ivan Carminati kısa sürede sağlanan bu değişimde başrolü oynadı. Didier Drogba ve Wesley Sneijder’in de isteğiyle taktik antrenmanlara ağırlık verildiği ortaya çıktı.

Mancini bile şaşırdı!

Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag’ı farklı yenerek grupta iddialı duruma gelirken sergilenen futbol herkesin beğenisini kazandı. Cim-Bom’un 60 dakikalık futbolu, Roberto Mancini’yi de şaşkınlığa uğrattı. Sarı-kırmızılı futbolcuların iştahları ve mücadeleleri de ayakta alkışlandı.

Galatasaray’ın kısa sürede adeta üzerindeki ölü toprağını atmasının arkasında başta Drogba ve Sneijder olmak üzere futbolcuların benimsediği ve de istediği antrenman modelinin etkili olduğu ortaya çıktı. Buna göre Jose Mourinho tarafından uygulanan ve Mancini’nin de antrenmanlarda benimsediği taktiksel çalışma metodunun oyuncuları memnun ettiği belirlendi. Bu modelde aşırı yüklemeler yerine, topla yapılan antrenmanlara ağırlık verildiği ifade edildi.

Mancini’nin futbolculuğunda Lazio’da beraber çalıştığı, ardından Inter ve Manchester City’de yine teknik kadrosuna aldığı, alanında dünyanın en iyisi olarak kabul edilen İtalyan kondisyoner Ivan Carminati’nin oyuncular tarafından beğenilen antrenman sisteminin takımın kısa sürede ayağa kalkmasında birinci derecede etkili olduğu bildirildi. Sarı-kırmızılı oyunculara yeterli seviyede yüklemeler yapıldığı ve bunun da toplu taktik çalışmalar sırasında olduğu kaydedildi.

Carminati, Roberto Mancini’nin diğer yardımcıları Fausto Salsano ve Attiilo Lombardo ile beraber maçları kulübe yerine tribünden takip ediyor. Sınırlı antrenörün kulübede bulunmasından dolayı Mancini, takımı ve Türkiye’yi daha iyi tanıyan Tugay Kerimoğlu ile Taffarel’in yanında bulunmasını istiyor.

(Milliyet)

Haberin Devamı