Gazete Vatan Logo
Futbol Piontek'ten Galatasaray'a eleştiri

Piontek'ten Galatasaray'a eleştiri

A Milli Takım eski teknik direktörü Sepp Piontek, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçında 3 Türk oyuncu ile sahaya çıkmasına üzüldüğünü belirtti.

Piontek'ten Galatasaray'a eleştiri

Manavgat’ta dünyanın ünlü kulüplerin alt yapı takımlarının katılımıyla yapılan 5’inci Uluslararası Vodafone Kupası kapsamında oynanacak All-Star maçı öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Sensimar Side Resort Spa’daki toplantıya, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, Türkiye A Milli Futbol takım eski teknik direktörü Sepp Piontek, eski milli futbolcu Nihat Kahveci ve turnuva koordinatörü Kenan Öner katıldı.

A Milli Futbol Takımı eski teknik direktörü Sepp Piontek ise Vodafone Kupası’nın her sene daha iyiye gittiğini belirterek, "Takımlardan çok iyi geri dönüşler alıyorum. Umarım böyle de devam eder" dedi. Turnuvada çok yetenekli Türk çocukları izlediğine değinen Piontek, şöyle konuştu:

"Bu Türk çocukları, kulüplerinin A takımlarında göremediğim için şaşırıyorum. Bu yetenekli çocuklara, 17-18 yaşlarına geldiğinde yeterli şans verilmiyor.

Galatasaray’a baktığımızda bir Şampiyonlar Ligi maçında sahada sadece 3 Türk futbolcu görülmesi üzüntü verici bir durum. Türk çocuklarının yeteneklerine şahit olduktan sonra, bu gençleri 17-18 yaşına geldiğinde kaybetmemiz çok acı veriyor."

"KALİTELİ OYUNCULARIMIZ VAR, TAKIM KURAMIYORUZ"

Toplantıda konuşan Nihat Kahveci, Vodafone Kupası’nın her geçen sene daha çok ses getirdiğini, büyük kulüplerin alt yapı takımlarının katılarak Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Türkiye’de çok kaliteli genç futbolcuların bulunduğunu kaydeden Kahveci, "En önemli eksiğimiz bu oyuncuları birleştirip iyi bir takım oluşturamamak. Bu sadece futbolcuyla olan bir şey değil, eğitmen de çok önemli. Önce oyuncuları eğitecek kişileri geliştirmemiz lazım.

En kolayı idman. İdman, 1 veya 1,5 saat sürer. Burada önemli olan futbolcunun idmandan sonra geçireceği 22-23 saattir. Futbolcuyu bu noktada geliştirmiyoruz. Futbolcuya ne zaman uyuması, ne yemesi, bulunduğu ortamda nasıl hareket etmesi gerektiği gibi konuları öğretmemiz lazım. Futbolcu, sadece sahadaki kişi değildir.

Futbolcu, konuştuğu ve yaptıklarıyla gençlere örnek olan insandır. Türkiye’deki en büyük eksiklik, futbolcuya boş olduğu 22 saat için gerekli eğitimin verilmemesi."

‘AVRUPALILARDAN DAHA İYİYİZ’

Nihat Kahveci, Türk futbolcularının Avrupalı meslektaşlarından eksiğinin bulunmadığını da kaydetti. Türk futbolcularının Avrupalı sporculardan çok daha iyi olduğunu vurgulayan Nihat Kahveci, genç futbolcuların üzerinde baskı kurulmasından yakınırken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir teknik direktör, gençlere şans verdiğinde, eğer o maç kaybedilirse, basın ve taraftar o teknik direktörü ve oyuncuyu 2 maçta yok ediyor. Maalesef sabırsız bir ülkeyiz. Aceleciyiz bir ortamız yok. Ya çok seviniyoruz, ya çok üzülüyoruz. Eğitmenler ne kadar iyi olursa o kadar iyi futbolcular çıkar.

Kişisel anlamda Avrupalılardan hiçbir eksiğimiz yok, hatta çok daha iyiyiz çünkü kalpten oynamayı biliyoruz. Avrupalı bunu bilmiyor. Bu konuda çok üzülen birisiyim. 75 milyondan sadece bir Arda’mız oynuyor."

"AVRUPA’DA TÜRK FUTBOLU İZLENMİYOR"

İspanya’nın başkenti Madrid’in 2 takımının Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynadığını hatırlatan Nihat Kahveci, şöyle devam etti:

"Atletico Madrid ve Real Madrid yarı final oynadı. Bu ülkede yüzde 25 işsizlik oranı var ve buna rağmen başarılı oluyorken biz neden olamıyoruz. Dışarıdan baktığımızda Türk futbolu, Edirne’ye kadar başarılı gözüküyor. Şampiyon oluyoruz veya ligi ikinci bitiriyoruz ama Avrupa’da istediğimiz yere gelemiyoruz.

Kişisel olarak iyi olsak da futbol bir takım oyunudur. Maalesef onu beceremiyoruz. Avrupa’da belli bir seviyeye kadar takımları yeniyoruz, sonrası yok. Futbolda yeterince tanıtımımızı yapamıyoruz, parlayamıyoruz. Belki Almanya kısmen olsa da Avrupa’da Türk futbolu izlenmiyor, konuşulmuyor."

YABANCI OYUNCU SINIRLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu’nun uyguladığı yabancı oyuncu sınırlamasını da eleştiren Kahveci, yabancı oyuncunun serbest olması gerektiğini savunurken, "Ben iyi olduğum sürece dünyanın en iyi yabancısı gelse beni kesemez" dedi. Kahveci, "Önemli olan Türk futbolcusunun iyi olması. Yabancı oyuncu serbest olsun. Türk futbolcusu iyi olduğu zaman zaten teknik direktör iyi olanı oynatır" diye konuştu.

"ALT YAPI GERİYE GİDİYOR"

Türk futbolunun altyapı anlamında geriye gittiğini savunan Nihat Kahveci, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda alt yapıdan çıkan oyuncu görmedim. Beşiktaş’ta da son 4 senedir hala Muhammed’i konuşuyoruz. Fenerbahçe’de Salih var ama oynamıyor. Cesaretli teknik direktörler lazım. Bu çok ince ve fazla kişinin karıştığı bir konu. Kolay değil ama inşallah bir gün olur. Hep, ’Oyuncular neden yurt dışına gitmiyor’ diye tartışılıyor.

Ama ben de ’Neden teknik direktörlerimiz yurtdışına gitmiyor?’ diye soruyorum. Bu anlamda Tayfun Korkut’u tebrik ediyorum. İnşallah başarılı olur da Türk teknik direktörler için bir kapı açar."

’GALATASARAY-FENERBAHÇE’ DERBİSİ BİLİNMİYOR

Türkiye’de ’Dünya derbisi’ şeklinde adlandırılan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yurt dışında bilinmediğini de vurgulayan Nihat Kahveci, son olarak şöyle dedi:

"Biz, Edirne’ye kadar izlenen bir ligiz. Yurt dışında reklamımız yok ve izlenmiyoruz. Reklamımızı ve pazarlamamızı iyi yapmadığımız için takip edilen, bilinen bir lig değiliz. ’Dünya derbisi (Galatasaray-Fenerbahçe) oynuyoruz’ diyoruz ama kimse bilmiyor. Bu derbi kaç ülkede yayınlanıyor? Televizyonlarda yayınlanmıyor."


SPORA DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de "Bu ülkede olduğumuz sürece sporun kalkınması için çalışacağız. Toplumun gelişmesi için destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vodafone Türkiye olarak Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasına destek olmayı görev edindiklerini vurgulayan Süel, "Hedefimiz, bu ülkenin sosyal ihtiyaçlarına, toplumsal konulara cevap verebilmek. Spor bizim için çok önemli bir yatırım alanı oluşturuyor. Sporu kalkınan ülkenin toplumu ve ekonomisi kalkınıyor. Onun için biz de Vodafone Türkiye olarak bu turnuvaya destek veriyoruz" diye konuştu.

Turnuva koordinatörü Kenan Öner ise organizasyonun her sene büyüyerek devam ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı