Gazete Vatan Logo
Futbol Popülerlikte üçüncü!

Popülerlikte üçüncü!

UEFA'nın yayınladığı rapor, Galatasaray'ın Avrupa'daki en popüler üçüncü takım olduğunu ortaya çıkardı.

Popülerlikte üçüncü!

Avrupa çapındaki sportif başarılarıyla adından söz ettiren Galatasaray, kıta çapında yürütülen yeni bir çalışmada da kendisine ön sıralarda yer buldu. Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın yayınladığı ve önemli verileri gün yüzüne çıkaran Kulüp Lisanslama Karşılaştırmalı Raporu'na göre sarı kırmızılılar, kendi ülke sınırları içerisinde, Avrupa'nın en çok taraftar desteğine sahip üçüncü takımı olarak gösterildi.

Araştırmada, yaşları 18 ile 69 arasında değişen 18.000'den fazla kişiye favori takımının hangisi olduğu soruldu. Portekizliler arasında bu soruya yüzde 47 oranında 'Benfica' cevabı verildi. Romanya'nın Steaua Bükreş takımı Rumenlerin yüzde 45 oranında desteğini alırken, en çok desteklenen üçüncü takım, Türkiye'de yüzde 37'lik bir desteği arkasına alan 'Galatasaray' oldu.

Hollanda'nın Ajax, İspanya'nın Barcelona ve Real Madrid, Bulgaristan'ın Levski Sofya, İtalya'nın Juventus ve Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımları, ilk üç sırayı alan Benfica, S. Bükreş ve Galatasaray'ı takip eden ekipler oldular.

Fenerbahçe'yi de geçti

Araştırma aynı zamanda, Türkiye'de yıllardır tartışılan 'Galatasaray mı; yoksa Fenerbahçe'nin mi daha çok taraftarı var?' sorusuna, UEFA nezdinde 'Galatasaray' cevabının verildiği anlamına gelmesi bakımından da ayrı bir önem arz etti.

(Skorer)

Haberin Devamı