Gazete Vatan Logo
Basketbol Portland liderliğe alıştı

Portland liderliğe alıştı

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Portland Trail Blazers sahasında Los Angeles Clippers'ı uzatmada 116-112 yenerek bu sezonki 24. galibiyetini aldı.

Portland liderliğe alıştı

NBA'e 4 maçla devam edildi. Batı Konferansı lideri Portland Trail Blazers, uzatmalara giden maçta Los Angeles Clippers'ı mağlup ederek kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcı rekorunu geliştirdi.

Bu sezon sadece 5 yenilgi alan Blazers'ta LaMarcus Aldridge 32 sayı ve 10 ribauntla yıldızlaşırken, ona destek, 19 sayıyla oynayan Nicolas Batum ve Wesley Matthews'dan geldi. Clippers'da Chris Paul'un 34 sayı ve 16 asisti, Blake Griffin'in 35 sayı ve 11 ribaundu ile Jamal Crawford'un 21 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Hawks'a galibiyeti Teague getirdi

Günün en çekişmeli maçında Atlanta Hawks, iki uzatma sonunda konuk olduğu Cleveland Cavaliers'ı 127-125 yenmeyi başardı. Hawks'ta Jeff Teague uzatmaların son saniyelerinde bulduğu basketlerle Hawks'ın maçı kazanmasında önemli rol üstlendi. Teague, 34 sayıyla kariyer rekorunu kırarken, 14 de asist yaptı. Al Horford 25 sayı, Paul Millsap ve Kyle Korver ise 20'şer sayıyla oynadı. Cavaliers'ta Kyrie Irving 40 sayı ve 9 asistle, Tristan Thompson 22, Jarrett Jack ise 20 sayıyla maçı tamamladı.

San Antonio yedekleriyle de güçlü

San Antonio Spurs deplasmanda Dallas Mavericks'i 116-107 ile geçerken, yedek kulübesinden aldığı skor katkısı maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Spurs'da Tony Parker 23, sonradan oyuna giren Danny Green 22, Tim Duncan ise 21 sayı kaydederek maçın kazanılmasında önemli rol üstlendi. Dallas'ta Dirk Nowitzki 25 sayı, Monta Ellis 23, Vince Carter ise 20 sayı ile oynadı.

Rockets, Harden'la kazandı

Milli basketbolcu Ömer Aşık'ın sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta Houston Rockets sahasında Memphis Grizzlies'i 100-92 yendi. James Harden 27, Terrence Jones 20, Jeremy Lin 18 ve Chandler Parsons 15 sayıyla takımına galibiyeti getiren isimler oldu. Grizzlies'ta Zach Randolph'un 23 sayısı maçın kazanılması için yeterli olmadı.

Haberin Devamı