Gazete Vatan Logo
Futbol Real Madrid başkasına 'Benzema'z

Real Madrid başkasına 'Benzema'z

Bu sezon da Devler Ligi'nin favorisi olarak gösterilen son şampiyon Bayern Münih, İspanya'da tek golle yıkıldı

Real Madrid başkasına 'Benzema'z

Devler Ligi futbolun en üst noktası.. Son 4’e kalan en güçlülerin maçlarını izledik son 2 gece. Türkiye’nin futbolda bir klişesi haline gelen ve ‘olmazsa olmaz’ diye nitelendirilen ‘önde baskı’ tercih edilmedi. Topa sahip olan ve ofansif oynayanlar değil, avunma yapanlar final için avantajlı.

Topla oynayan Bayern karşısında, sahasında bekleyen ve kotrayla gol arayan bir Real Madrid vardı. Golü de böyle buldular. Devre sonu topa Bayern, %79, Madrid %21 sahiti. Günümüz futbolunda zayıf rakipler karşısında hücum yapmak önemli. Ancak denk güçler mücadelesinde oynatmamak, iyi savunma yapmak ve hızlı hücuma çıkmak geçerli.
Tartışılmayacak tek şey Bayern Münih’in dünyanın en komple futbol takımı olduğudur. Böyle bir ekip karşısında macera aramadan, gerçekçi oynayan “İtalyan işi” bir Real Madrid vardı.

FUTBOL, TAKIM OYUNU

Beğensek de beğenmesek de futbol sonuç odaklı bir oyun. Dünyanın en pahalı takımı bile bunu tercih ediyor ise saygı duymak gerekir.

Bir başka önemli nokta ise şu: bireyler süperstar olsa da futbol bir takım oyunudur. Tek başına hiç kimse maç kazandıramaz. Ronaldo’nun topla sadece 3 kez buluştuğu bir maç oldu. Ribery ve Robben ise varlık gösteremedi. Rövanşta Real Madrid, Münih’te aynı anlayışla oynayacak. 1 gol bulsa finale doğru adım atar. Bulamaz ise işi zor.
AncelottI dünyanın en güçlü takımına saygı duyarak, akılcı bir strateji ile iyi savunma yaparak kazandı ve Lizbon için avantaj sağladı.

Haberin Devamı