Gazete Vatan Logo
Futbol Süper Lig’e yayın açılımı!

Süper Lig’e yayın açılımı!

Rekabet Kurumu, yayıncı kuruluş Digiturk’ün 2015-16 ve 2016-17 sezonları için Süper Lig yayınlarını alt lisanslama yöntemi ile rakip platformlara vermesi konusunda gerekçesini dün açıkladı.

Süper Lig’e yayın açılımı!

Digiturk’ün yayınladığı bildiride ise “Bu sorumluluğu ve yüksek maliyeti paylaşmayı hep arzu ettik. Ciddi tekliflere sezonun kalanı ve gelecek yıl için de açığız” ifadelerini kullandı.

TFF ile Digiturk arasındaki anlaşmanın 2 yıl uzatılmasını 2013’te kabul ederken, bunun için alt lisanslama şartı koyan Rekabet Kurumu, dün bu konudaki gerekçesini açıklarken, Digiturk de sürpriz bir bildiri yayınladı.

Rekabet Kurumu’nun gerekçeyi açıklaması, Digiturk’ün 2015-16 ve 2016-17 sezonları için Süper Lig naklen yayınlarını alt lisanslama yöntemiyle rakip platformlara (D-Smart, Teledünya, Tivibu ve Turkcell TV.) vereceği gerçeğinin yeni bir durum gibi gösterilmesine neden olurken, Digiturk ise şu açıklamayla konuyu farklı bir boyuta taşıdı:

"Geçtiğimiz yıllarda kısmi alt lisanslama sürekli yapılagelmiş ancak yayın haklarının bütününün alt lisanslaması konusunda ne yazık ki hiçbir yayın platformu eşit ve hakkaniyetli bir ticari teklifi sunamamıştır. Süper Lig yayınlarından oluşan sorumluluk ve yüksek maliyeti diğer yayın platformları ile paylaşmayı her zaman arzu ettik. Ancak spekülatif amaçlarla yapılan yaklaşımları kabul etmemiz mümkün görünmemektedir.

2017 yılı haziran ayına kadar devam edecek yayın sözleşmemizin son 2 yılı için alt lisanslama söz konusu olmasına rağmen ciddi tekliflere bu sezonun kalan maçları ve önümüzdeki sezon için de açık olduğumuzu kamuoyuna ve yayın platformlarına duyurmak isteriz."

Haberin Devamı