Gazete Vatan Logo
Süper Lig Kartal'a Rize'de vize yok

Kartal'a Rize'de vize yok

Siyah-beyazlılar 6'da Mustafa ile öne geçti. 13'te ise tartışmalı penaltıyı Kweuke gole çevirirken, 28'de yine beyaz noktadan ağları bulan bu kez Ali Adnan oldu. 51'de Mustafa bir daha sahne alıp skoru dengeye getirse de Kartal'ın sonrasında kurduğu baskıdan galibiyet sayısı çıkmadı.

Kartal'a Rize'de vize yok

Yine bir Beşiktaş maçında sahalarda nadir görülen bir pozisyon yaşandı. 11. dakikada Rizeli Kweuke siyah-beyazlıların ceza sahasındaydı. Mustafa yere düştü, ardından pozisyon karıştı, sonra Kweuke de yerde buldu kendini. Tabii Mustafa'nın nasıl düştüğünü topa temas edip etmediğini, Kweuke'ye müdahalesi olup olmadığını ağır çekimde farklı açılardan defalarca izleyip anlayabildik.

Peki ne olmuş orada? Mustafa, Kweuke yön değiştirdiğinde ona takılıp düşmüş... Kweuke ilk anda düşmemiş... Mustafa düştükten sonra kafasıyla topa vuruyor... Sonra Kweuke yere düşüyor ama Mustafa'nın müdahalesi yok...

Yani çok karışık pozisyon. Ama hakem Ali Palabıyık, 5. hakem Ferhan Kestanlıoğlu'nun uyarısıyla direkt çaldı penaltıyı. Böylesi karışık bir pozisyonda futbolun en ağır cezası bu kadar net nasıl verildi? Penaltı mı, değil mi sorusundan çok bu daha önemli...

O anda Beşiktaş 1-0 öndeydi. Veli'nin pasını alan Olcay'ın asistinde Mustafa golü atmıştı 6’da. Ancak o penaltıyı Kweuke gole çevirince skor eşitlendi.

Maça çok iyi başlayan Beşiktaş penaltı sonrası kontrolü kaybetti. Oyunda Rize ağır basmaya başladı. 28'de ise 2. penaltıyı kazandı ev sahibi. Bu kez de frikikte ceza sahasına gelen topu yok yere eliyle kesti Atiba ve hakem Palabıyık bu kez 2 yardımcısının da uyarısıyla çaldı düdüğü. O penaltıyı da Ali Adnan attı, Rize öne geçti.

İlk devrenin kalanında başka bir şey yok. 2-1 geri düşen Kartal boşa harcadı o bölümü. İkinci yarıda ise büyük baskı kurdular. 51'de de yine Mustafa attı golü. Sağdan Atiba'nın yaptığı ortaya Olcay kafayı vuramadı ama arkada topu düzelten Mustafa kalenin önünden golü yaptı. 60'ta Olcay, pas vermeyip şut atınca net pozisyonu harcarken, 87 ve 88'de Rize iki şans buldu. İlkinde Lua Lua sağdan içeri girdi ama Tolga açıyı iyi kapattı. Diğerinde ise Viera kornerden gelen topa rahat pozisyonda iyi vuramadı.

Maçın son şansını ise 90+1'de Beşiktaş yakaladı. Mustafa ceza sahası dışındaki Atiba'ya şut atması için nefis bir top bıraktı ama vuruş dışarı giderken yanında 2 de puan götürdü.

Haberin Devamı