Gazete Vatan Logo
Süper Lig Mayıslar sizin Nisanlar Kanarya'nın Şampiyon Fenerbahçe

Mayıslar sizin Nisanlar Kanarya'nın Şampiyon Fenerbahçe

Rize ile berabere kalan Kanarya, 2013-14 sezonunun tamamlanmasına 3 hafta kala 19. şampiyonluğunu kadın ve çocukların önünde ilan etti

Mayıslar sizin Nisanlar Kanarya'nın Şampiyon Fenerbahçe

BİTİME 3 hafta kala F.Bahçe şampiyonluğunu ilan etti ve iyi ki bu şampiyonluğu son maça bırakmadık dedi. Çünkü final maçlarında bu takıma bir haller oluyor. Denizli ve Trabzon facialarını G.Saray'ı play-off’ta yenemeyip elden kaçan şampiyonluğu gören biri olarak Rize maçının berabere bitmesini normal karşılıyorum. Açıkçası çok da önemli değil skor.

Bu takımın 3 Temmuz sonrası yaşadıklarından sonra taraftarlar ve camia gelen 2013-14 lig şampiyonluğu kupasının ne kadar değerli olduğunu mutlaka anlayacaktır. Beraberlik sana yarıyorsa Beşiktaş maçının skoru seni ilgilendirmiyorsa karşılaşma başladığı gibi bitti.

ERKEKLERİ ARATMADILAR

RİZE’NİN hocası Uğur Tütüneker'i, ligin ilk maçında (Konya) da çok beğenmiştim. Analiz ustası. Ersun Yanal ise ilk kez maç öncesi oyuncularına 'Bugün size taktik yok. Çıkın oynayın, kazanın ve şampiyon olun' dedi ve istediğini aldı. Emeği geçenleri kutlarım...

10’da kontraya çıkan F.Bahçe'de Gökhan, hızlı oynadı pasını çıkardı, Sow çaprazda kaleci Sekan’la karşı karşıya kaldı, ikinci çalımı fazladan atınca defans kornere gönderdi. Sarı-lacivertliler kanatlara yoğunlaştılar. 18’de Caner ortaladı, Sow ön direkte vurdu, aut. 24'te Topal, Meireles ile duvar pası yaptı, Portekizli vurdu, aut.

İKİNCİ yarıya Rize hızlı başladı. 48’deki ilk pozisyonlarında Orhan, Sow’u geçip içeriye sert orta yaptı, Bekir ayak koydu, korner. Rizespor baktı ki F.Bahçe panik yapıyor bari ben atayım dedi. 67’de Orhan sağ çaprazdan vurdu, Volkan kurtardı. 71’de ise F.Bahçe tehlikeli geldi. Meireles çizgiden ortaladı, Webo kafayı vurdu, Serkan kurtardı. Pozisyonun devamında Gökhan’ın şutu araya giren ayakla gol olmadı. 75’te öyle bir gol kaçtı ki Rize adına. Deniz sağdan bindirdi, açısı da müsaitti ama bire birde topu Volkan’a nişanladı. 87’de Rize bir gol daha kaçırdı. Ali ortaladı, Oboabona kalenin dibinden kafayı vurdu, aut.

BAYANLAR ve çocuklar 90 dakikanın bitimiyle ilk kez şampiyonluk kupasına bu kadar yakın şahit oldular. Erkekleri aratmadan doyasıya eğlendiler, bir alkış da onlara.

Haberin Devamı