Gazete Vatan Logo
Basketbol Fener boyun eğmedi

Fener boyun eğmedi

Final serisinin 2. maçında sarı-lacivertlilere galibiyeti Bo McCalebb’in kritik sayısı getirdi: 74-73

Fener boyun eğmedi

SONUNU iyi oynamak. Ne çok maçın en kısa, fakat en anlamlı özetidir aslında. Beklendiği üzere ilk maçtan çok farklı, eksilerinin büyük bölümünü artı olarak yansıtan bir G.Saray vardı sahada.

HIZLI başlayan maçı savunmasıyla kontrolü altına alan sarı-kırmızılılar, ilk maçın aksine F.Bahçe hücumlarını durdurmakta çok daha etkiliydi. 13-18 tamamlanan ilk çeyrek sonrası rakip takım savunmasını aşmakta zorlanan sarı-lacivertliler Bo ve Emir’in önemli katkısıyla uzunlarını devreye sokmakta zorlansa da ilk yarıda dengeyi yakalamayı başardı (34 - 34).

BİR önceki maçtaki suskunluğu çok hissedilen isimlerden Markoshvili, Cimbom adına skor anlamında istenen farkı yaratan isimdi. Maçın genelinde hamlelerinin pozitif geri dönüşünü alan, tempoyu istediği seviyede tutmakta daha başarılı görünen taraf G.Saray, son çeyrekte bitime 6 dakika kala 8 sayıya kadar çıkardığı farkı korumayı başaramadı. Preldzic’in çok kritik müdahalesi ve sonrasında takım halinde ortaya koyulan mücadele maçın kazanılmasında F.Bahçe adına altın değerindeydi.

SON saniyelerde çok tartışılan hakem kararı dışında, bana göre 23 saniye kala G.Saray’ın , Emir-Bo ikilisinin Markoshvili’ye yaptığı baskı neticesinde kaybettiği top maçı da kaybettiren kırılma noktasıydı.

MORAL AVANTAJI...

ZORLANARAK da olsa durumu 2-0 a getiren F.Bahçe bu zorlu seride evinde kayıp vermeyerek, Abdi İpekçi’de oynanacak maçlar öncesinde büyük moral kazandı.

Haberin Devamı