Gazete Vatan Logo
Futbol Sevinen de yok üzülen de

Sevinen de yok üzülen de

F.Bahçe'nin şampiyonluğu ilan etmek, Beşiktaş'ın G.Saray'la farkı 4'e yükseltmek için sahada olduğu derbiden beraberlik çıktı

Sevinen de yok üzülen de

ARKADAŞ, bu ülkede ‘esaslı derbi’ deyince G.Saray-F.Bahçe derbisi 1. sırayı alır-dı. -dı çünkü son yıllarda Beşiktaş’la heyecanı artan, bol golle geçen, her an bir şut her an bir pozisyon görebileceğimiz şahane maçlar çıkıyor.. F.Bahçe’nin ‘şampiyonluğu ilan edelim’ isteği, Beşiktaş’ın ‘biz 2. olmalıyız’ iddiasıyla çarpışıyordu maç öncesi.. Vali Hüseyin Mutlu twitter’da da maç için dostluk mesajını yayınlayınca Halis Özkahya’nın düdüğüyle başladı 90 dakika..

YAĞMURLU bir İstanbul akşamıydı.. Geç açılan Arap atları gibi ilk yarının sonlarına doğru heyecan dalgaları yaşandı. Ama başa dönersek, 9'da Almeida’nın Volkan’la karşı karşıya kaldığında bitiremediğini söyleyebiliriz. İlk tehlike böyle geldi. Beşiktaş genel olarak uzun toplarla çıkmaya çalışıyor, rakip ise ‘Ben kendi oyunumu sahaya koyarım’ diyordu sanki..

EMRE, her derbide olduğu gibi, yine çok kızgındı. Zaten 15’te sarı kartı görünce hocasını da kendi kadar kızdırdı. 20’de Beşiktaş üst üste ataklar yapıyordu hatta kaptırılan bir topla da hayli tehlike oluşturdu.. Fakat 24’te nooldu dersiniz? Savunma arkasına sızan Sow muazzam bir vuruşla ilk golü - iadeli taahhütlü- kaydetti.. Kendisi Beşiktaş maçlarını boş geçmiyor, tebrikler.

HESAPLAR DEVRETTİ

İLK 45’in sonlarında ataklar artarken Beşiktaş bağıra bağıra göstere göstere golünü attı. Şöyle ki ; Veli’nin şutu direkten döndü, Almeida bıraktı, Motta vurdu: 1-1
İKİNCİ yarıya F.Bahçe sakatlanan Emre’nin yerine Alper’le başladı. 58’de Motta, Emenike’ye faulden ikinci sarısını aldı, sahayı terk etti.

SONRASINDA tempo azalmadı. 80'de Caner’in kornerinde Alves yükseldi ama Tolga topu tutu. 84’teyse Beşiktaş, Pektemek’le ciddi bir tehlike yarattı, belki de 3 puana en yaklaştığı pozisyon harcanıp gitmiş oldu. 90 artılarda Emenike kale önündeki karambolde acayip bir golü kaçırdı ve maçı da bitirmiş oldu aslında.. İsmail 2. sarıdan da kızarınca Beşiktaş bitime 30 saniye kala 9 kişi kaldı. Hakeme diyecek bir şey yok doğrusu..

BRUNO Alves’in üstüne büyük gelen forması, Topuz’un tuhaf bıyığı, Biliç’in balıkçı beresi, Tolga’nın kötü saç kesimiyse ayrı bir yazı konusu olur.. Fener’in şampiyonluğu da haftaya kaldı, Beşiktaş’ın planları da askıya.. Anlayacağınız hesaplar devretti...

Haberin Devamı