Gazete Vatan Logo
Basketbol Şimdi gerçek rekabet zamanı

Şimdi gerçek rekabet zamanı

NBA'DE play-off heyecanı bugün start alıyor... Kaan Kural; nam-ı diğer Mr. NBA eşleşmeleri yorumlayıp tahmin yaptı:

Şimdi gerçek rekabet zamanı

İlk turda en rahat takım olarak Miami gözüküyor... En büyük çekişmeye de Oklahoma-Memphis mücadelesi sahne olacak gibi... Bu sezonki her maçları olaylı geçen Clippers-Warriors çarpışması ise ciddi gerilim vaat ediyor.

Hidayet Türkoğlu Los Angeles Clippers’la, Ömer Aşık da Houston Rockets’la 2004’te Detroit Pistons ile şampiyon olan Mehmet Okur’dan sonra bu onuru yaşayan ikinci Türk basketbolcu olmaya çalışacak.

Normal sezondaki son 10 maçında 10.8 sayı ve 14.2 ribaunt ortalaması yakalayan Ömer Aşık, Houston’ın pota altında Howard’dan sonraki en önemli kozu olacak.

Indiana - Atlanta

Tahmin: 4-2 Indiana

Atlanta play-off’a giren en zayıf, Indiana ise en problemli takım. Pacers elbette favori ama Atlanta özellikle şut atan uzunları Antiç ve Milsapp’le çembere yakın oynamayı seven Hibbert ve West’e çok ters geliyor. Eğer Hawks deplasmandaki ilk iki maçın birinden galibiyet çıkarabilirse Indiana’nın bunalımı daha derinleşip bu seriyi çok ilginç kılabilir. Fizik olarak üstün olan Pacers oyunu boyalı alana yığarak Atlanta’yı yıpratmak zorunda.

Miami - Charlotte

Tahmin: 4-0 Miami

Sezonun en büyük başarı hikayelerinden Charlotte. Son iki yılın en kötü takımı önemli bir hamle yaptı ve üst düzey bir savunma takımına dönüştü. Hücumu da ligin en önemli boyalı alan bitiricisi Al Jefferson üzerinden kuruyorlar. Miami’nin çok formda olmadığı ortada. Keza pivot savunmaları da sorunlu. Ama topa baskı ile Bobcats’i boğacaklardır. Play-off tecrübesi de cabası. Zaten son 3 yılda iki takımın arasında oynadığı 15 maçın tamamını Heat kazandı.

Toronto - Brooklyn

Tahmin: 2-4 Brooklyn

Nets’in tecrübeli yıldızları buraları oynamayı çok iyi biliyor. Üst üste oynanmayan maçlarda diri kalmayı da başaracaklar. Ancak Toronto’nun çıkışı tesadüf değil. Hücum-savunma, iç-dış dengeleri oturdu. Eğer oyunu çok gerileyen Deron Williams, bir şekilde Kyle Lowry’yi dengeleyemezse çok daha atlet olan Raptors kendi istediği tempoyu bulabilir. Ama eğer bu bir siper savaşı olacaksa genç Raptors hataya çok daha açık bir ekip.

Chicago - Washington

Tahmin: 4-2 Chicago

Chicago’nun ne yaptığı belli. Ligin en iyi savunmasına sahipler. Rakibi yoran, bıktıran ve oyundan düşüren bir cehennem azabı bu. Ama aynı zamanda ligin en sınırlı hücumlarından biri. Yemiyorlar ama atamıyorlar da. Rakibi küstürüp maçı bırakmaya zorluyorlar. Genç Washington’ı bekleyen en büyük tehlike de bu. Bu ortamda küsecekler mi? Koç Randy Wittman takımın yıldızı genç John Wall bunaldığında tecrübeli Andre Miller’ı doğru zamanlarda kullanırsa Wizards daha potansiyelli. Ama Wittman bunu başarabilecek biri olmadığını gösterdi.

San Antonio - Dallas

Tahmin: 4-1 San Antonio

Son 10 yılın belki de en keskin rekabeti artık sonbaharında olsa da yine keyifli bir mücadele vaat ediyor. Gerçek bir basketbol ziyafeti olacak ama taraflardan sadece biri savunma da yapıyor. Tony Parker’ın deliciliğini dengelemek için oyunu çok iyi organize etse de ayaklarını hiç çekemeyen Jose Calderon yerine çok daha fazla Devin Harris izleyebiliriz. Ama bu da hücumdan ödün vermek demek.

Oklahoma - Memphis

Tahmin: 4-3 Oklahoma City

Oklahoma City sorunlu. Memphis ise eskiye oranla daha iyi hücum etse de bir süredir ligin en iyi savunma takımlarından biri değil, sadece çok iyi savunma takımı konumunda. Üstelik play-off trenini yakalamak için çok enerji harcadılar. Grizzlies’in yorgunluğu ve Kevin Durant’in durdurulamaz oyunu ibreyi Thunder’a çevirse de Memphis hayatı çok zorlaştıracaktır. Eğer Mike Conley şubattaki formunu bulursa dengeler değişir.

LA Clippers - Golden State

Tahmin: 4-1 LA Clippers

Birbirinden en nefret eden iki takım. Sezon içinde her maçları olaylı geçti. Play-off’ta daha da gerginleşebilir ortalık. Ligin belki de en iyi iki oyun kurucusu Chris Paul ve Stephen Curry’nin düellosu için bile izlenir. Açık ara ilk turun en heyecan verici eşleşmesi. Tek sorun Warriors savunmasının bel kemiği Andrew Bogut oynamayacak. O olmadan Golden State iyi değil sadece tehlikeli. Clippers’ta ise son dönem sakat olan tüm parçalar iyileşti. Farkı da bu yaratacak.

Houston - Portland

Tahmin: 4-2 Houston

Savunmaları sorunlu iki iyi hücum takımı. Eşleşmeler esas belirleyici olacak ama Portland’a karşı daha derin bir takım olan Rockets duruma ve eşleşmeye göre daha esnek davranabilir. Dünyanın en kolay faul alan oyuncusu James Harden 1 oyuncuyu bile faul problemine soksa oyunun kaderi değişir. Portland’ın avantajı ise LaMarcus Aldridge’e karşı Houston’ın zayıf halkası Terrence Jones olacak. Aldridge hücumu normalden daha fazla sırtlamak zorunda.

Haberin Devamı