Gazete Vatan Logo
Futbol Sözleşme Konya'dan geçiyor

Sözleşme Konya'dan geçiyor

Fil­di­şi­li futbolcu yakında İs­tan­bul’da olacak. Kupada oynama ih­ti­mali yüksek. Başkan Aysal, “Drogba’nın Eskişehir maçındaki performansı yeni sözleşme için belirleyici olur” dedi

Sözleşme Konya'dan geçiyor

Galatasaraylı Didier Drogba, sağ kasığındaki ve pubis bölgesindeki sakatlık nedeniyle Katar’da tedavi görüyordu. Fildişi Sahilli oyuncu son olarak, kendisi için Katar’a gelen Galatasaray’ın takım doktoru Yener İnce tarafından kontrol edildi. Drogba’nın çekilen MR’ında ameliyat olmasını gerektirecek bir durum olmadığı anlaşıldı. 6 Nisan’da Fenerbahçe maçında forma giyen yıldız oyuncunun, yaklaşık 1 hafta sonra İstanbul’a dönerek 7 Mayıs tarihindeki Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynaması bekleniyor. Drogba’nın bu önemli maçta oynamak istediği ve bu arzusunu kulübe ilettiği öğrenildi. Başkan Aysal konuyla ilgili olarak gazetemize konuştu. “Drogba’nın oynama istediği takdir edilecek bir davranış” ifadelerini kullandı.

Yıllık 4 milyon alıyor

Golcü futbolcunun sözleşmesi ile ilgili detayların son kez sezon sonu masaya yatıracağını belirtti. “Kupa finalinde oynarsa, buradaki performansı yeni sözleşme için belirleyici olur mu?” şeklindeki soruya “Final maçındaki futbolu tabii ki bir kriter olur” yanıtı verdi. Başkanın bu yaklaşımı, 36 yaşındaki Drogba için yeni sözleşme kapısının kapanmadığını ortaya koyuyor. Drogba’nın durumunu, 7 Mayıs’ta Konya’daki finalde ve yine yetişebilirse ligde kalan 2 maçta göstereceği performans belirleyecek. Ancak kulüp Drogba ile 1 yıllık sözleşme yapmak istiyor. Drogba yıllık 4 milyon euro alıyor. Fildişili futbolcunun yıllık ücretinde indirime gitmesi de önemli ayrıntı. Tüm bu kriterler bir araya gelirse Drogba’nın takımda kalma ihtimali var. Bilindiği gibi Galatasaray Teknik Direktörü Mancini’nin de gidip gitmeyeceği merak konusu olmaya başladı. Sarı-Kırmızılı yönetim İtalyan hocanın durumunun Konya’da oynanacak olan kupa maçında sonra belli olacağını dile getiriyor.

Bu sezon oynadığı maç sayısı: 38

Fildişili yıldız oyuncu Drogba ilerlemiş yaşına rağmen bu sezon Sarı-Kırmızılı formayla 38 resmi karşılaşmaya çıktı. 2968 dakika sahada kalma başarısı gösteren 36 yaşındaki dünyaca ünlü isim, rakip ağlara da 16 gol bırakarak kalitesini bir kez daha gösterdi. Haziran ayında Brezilya’da başlayacak Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan Drogba’nın Türkiye’de kalıp kalmayacağı merak konusu. (Bugün)

Haberin Devamı