Gazete Vatan Logo
Futbol 'Resmen tecavüze uğramaktayız'

'Resmen tecavüze uğramaktayız'

Galatasaray olağan divan toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret salonunda başladı

'Resmen tecavüze uğramaktayız'

Yedek üye Mehmet Karlı, hukuki konularla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Galatasaray Logosu Galatasaray'ın tescili altındadır. Ama bazı tekstil firmaları hem logomuzu hem de Galatasaray ismini izinsiz ve telifsiz kullanmada resmen tecavüze uğramaktayız." dedi.

Bazı derneklerin Galatasaray ismini kullanmada hiçbir izin almaksızın kullanım yaptığını da belirten Karlı, "Bu duruma kardeşlik renktaşlık bağı içinde belli oranda müsade ettik. İsim hakkı ve logomuz bundan sonra yönetim kurulu ve genel kurul üyelerinin cevaz vermesi durumunda belli hukuksal yaptırımlar uygulanacak ve belli bedeller karşılığında isim hakkı ve logonun kullanıp kullanılamayacağı karara bağlanacaktır." diye konuştu.

Bir Galatasaray divan üyesinin 'Galatasaray TV Digitürk'ten çıksın' teklifine ise bir açıklama getiren Özkan Olcay, "Galatasaray Kulübü ve Digitürk arasında 26 Temmuz 2013 tarihinde yapılan sözleşme devam etmektedir. Eğer Digitürk'ten çıkarsak yayıncılık yapabilme adına 3,5 milyon dolar civarında bir maliyetimiz oluşuyor. Televizyon için yapılan çalışmaların son derece kompleks olduğunu belirtir ve Digitürk'le yapılan anlaşmanın devam ettiğini söylemek istiyorum." dedi.

Haberin Devamı