Gazete Vatan Logo
Futbol Kritik oylama sona erdi!

Kritik oylama sona erdi!

UEFA'nın Kazakistan'ın Astana şehrinde düzenlediği kongresinde milli takımları ilgilendiren çok kritik kararlar alındı

Kritik oylama sona erdi!

UEFA'ya üye 54 ülkenin temsilcileri 2018 yılında bir 'Uluslar Ligi' kurulması kararını oyladı. Milli takımların oynadığı hazırlık maçlarının yerine geçecek olan Uluslar Ligi ilk olarak 2018 yılı eylül-kasım ayları arasında oynanacak. Oylamadan sonra bir açıklamada bulunan UEFA Başkanı Michel Platini "Bu futbolun geleceği ve milli takımların seviyesi için çok önemli bir karar" diye konuşurken sözlerini "Hazırlık maçları yeteri kadar sportif rekabet içermiyor" diyerek bitirdi.


STATÜ NASIL OLACAK?

Uluslar Ligi'nin statüsüne şu an için kesin olarak karar verilmedi. İlk tahminlere göre 54 takım 4 gruba ayrılarak mücadele edecek. Buradan çıkacak en başarılı 12 takım ise üç ekipten oluşan dört grupta mücadele edecek. Gruplarını lider bitiren takımlar ise 2019 haziran ayında "Final Turnuvası"na katılacak. Milli takımlar daha önceden belirlenen 2020 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarını mart-kasım ayları arasında oynamaya devam edecek.

Öte yandan oylamada bu turnuvanın yayın ve satış hakları da 2018-2022 yılları arasında UEFA'ya devredildi.

DÖRT TAKIM DAHA

Ayrıca kongrede 2020 Avrupa Şampiyonası'na 24 ülkenin katılması da netleştirildi. Uluslar Ligi'nde başarılı olacak takımlar EURO 2020 play-off'larına doğrudan katılacak.

Haberin Devamı