Gazete Vatan Logo
Futbol Yanal'ın geleceği belirsiz

Yanal'ın geleceği belirsiz

Aziz Yıldırım, ligi sürklase eden Ersun Yanal'la neden hâlâ sözleşme uzatmak için masaya oturmadı... Ali Can yazıyor..

Yanal'ın geleceği belirsiz

Sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Ersun Yanal'ın geleceği belirsizliğini koruyor. Başarılı hocaya karşı şüpheleri olsa da desteğini esirgemeyen başkan Aziz Yıldırım, bu sezon takımın içine o kadar girdi ki her konuda teknik heyet kadar bilgi sahibi oldu.

Kimlerin idmanlara çıkıp çıkmadığını, yaşanan sakatlık ve tartışmaları günü gününe öğrenen başkan bu sezonki başarıyı, hocasına çok da fazla mal etmiyor. Kafasında her zaman Avrupa'da başarı hedefi olduğu için de artık takımın daha emin ellerde olması taraftarı olan Yıldırım, bu yüzden teknik heyetle hala masaya oturmadı.

Sarı-lacivertlilerin Avrupalı bir hoca arayışı şu an sadece 'Kim olabilir?' aşamasında. Kimseyle görüşme yapılmasa da alternatif lere bakılıyor. Şu ana kadar resmi bir temas kurulmaması bu konuda her an bir gelişme olmayacağını göstermiyor.

Başkan, infaz sonrası gelişmelere göre rota çizmeyi düşünüyor. "Benden sonra gelecek yönetim" lafı ağzından çıktığı için bu konuda camiayı etkileyip işlerine karışmak istemiyor.

Gelelim Yanal cephesine. Takıma alışması zaman alsa da, tarzı futbolculara garip kaçsa da fedakarlığı en büyük artısı oldu. Bir teknik adamın zor cesaret edeceği sağlık konusunda riskleri alarak doktorlara G.Saray derbisi öncesi "Ne yapın edin beni bu maça yetiştirin" demişti. Bu diyaloğa başkan da şahittir. Bu kadar kısa zamanda F.Bahçe'yi bu denli sahiplenmesi işi manevi boyutlara da taşıdı.

TESİSTE KAPIŞTILAR

3 Temmuz süreci uzantılarında yaşanan sıkıntılardan ise hep uzak durdu. Ayrıca üst üste yaşanan hakem hatalarında (Sivas, Elazığ maçları) suskun kalmıştı. İşte Yıldırım da tam bu konuda ne kadar hassas olduğunu, Yanal'ın yüzüne karşı iletmişti. Hatta ikili ilk yarının son deplasmanına kadar gayet iyi anlaşıyordu. Taa ki Karabük mağlubiyeti gelene kadar. Başkan o günden bu yana takıma çok ciddi müdahaleler yapmak zorunda kaldı. Ayrıca en büyük kavgalarını da Sivas maçı sonrası gece Samandıra'da yaşadılar.

Haberin Devamı