Gazete Vatan Logo
Futbol Sarıgül bombayı patlattı

Sarıgül bombayı patlattı

Galatasaray'ın yatırımlar ve stattan sorumlu yönetim kurulu üyesi Emir Sarıgül, "Hedefimiz gelecek yıl Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak" dedi.

Sarıgül bombayı patlattı

Sarıgül, "TFF Yönetim Kurulu ve başkanının tarafsız olması gerekir. Eğer futbolcu hata yapmışsa, bununla ilgili önce yazılı savunma istenir. TFF'nin sözlü savunma isteme tutumunu doğru bulmadığımız için Melo'yla ilgili sözlü savunma talebini reddetme kararı aldık. Federasyonların takımı olmaz. Federasyonlar Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Elazığspor ve diğerleri... her kulübe eşit davranırsa herkesin federasyonu olur" dedi.

BAŞKAN ÜNAL AYSAL ARADI, GÖKHAN TÖRE'Yİ ZİYARET ETMEMİ İSTEDİ

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Sarıgül, "Galatasaray, Türkiye'nin batıya açılan penceresidir. Hoşgörülüdür, herkesle dost olmaya çalışan bir camiadır. Gökhan Töre'nin yaralandığı sabah, başkanım Ünal Aysal, saat 08.30'da beni aradı, 'Hastaneye gitmem, geçmiş olsun dileklerimizi iletmem" konusunda yönetim kurulu adına beni görevlendirdi. Ben de bizzat Gökhan kardeşimin ameliyata gitmeden önce de sonra Fikret Orman başkan ve Ahmet Kavalcı ağabeyimle birlikte bizzat yanında bulunduk" şeklinde konuştu.

TFF BAŞKANI DOĞRU YÖNLENDİRİLMİYOR

"TFF Etik Kurulu'nun sözlü savunma talebi Melo'ya ceza verme eğilimi olduğu şeklinde mi algılanmalı sorusuna ise Sarıgül, "Etik Kurulu'ndaki yöneticiler sağduyulu olacağına inanmak istiyorum. Türkiye'de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor olmazsa Türkiye Ligleri'nin tadı olmaz. Toplumun dengelerini gözeterek karar vereceklerini umut ediyorum. Bir ceza kararının çıkmaması gerektiğini umut ediyorum. Unutulmamalıdır ki, Galatasaray dediğiniz zaman Türkiye'de 20 milyon taraftarı olan bir camia ortaya çıkar. TFF Başkanı'nın elektronik bilet konusunda da bütün kulüplerin başkanlarıyla bir araya gelerek karar alması gerekirdi. Maalesef şartların yoğunluğu nedeniyle TFF Başkanı'nı da doğru yönlendiremiyorlar" dedi.

HEDEFİMİZ SENEYE ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI'NI GETİRMEK

Emir Sarıgül, Galatasaray'ın ligde aldığı beklenmedik sonuçlar için ise, "Bizim için başarının göstergesi kararlı, disiplinli bir çalışma, ayrıca mali, idari ve sportif başarıdır. Mali yönden, son mali kongrede nasıl bir sağ duyunun hakim olduğunu kamuoyunun taktirine bırakıyorum. İdari açıdan da iyi bir noktadayız. Fakat dünyanın her yerinde topun kale çizgisini geçmesi gerekiyor. Taraftarımızın duygusallığına hak veriyorum; ama şunun bilinmesi gerekir ligin bitimine çok az kaldı. Merak etmesinler, futbolcu, yönetici, teknik heyet omuz omuzayız. Bu sezon şampiyonluk kısmet olmuyor; ama umarım Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz. Kupa'da final oynuyoruz. Fakat bundan daha önemlisi, Türkiye'de bütün kulüp taraftarlarının formalarını çıkararak, ay yıldızlı bayraklarla, Şampiyonlar Ligi kupasının sevincini yaşamasını sağlamak. Hedefimiz önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi kupasını almak. 2016'ya kadar 4. yıldızı formamıza koyacağız ve Türkiye'ye getirmediğimiz tek kupa olan Şampiyonlar Ligi kupasını getireceğiz" ifadelerini kullandı.

TRABZON'DA DA KADIKÖY'DE DE İNSANLARI SOKAĞA DÖKECEĞİZ

Yönetim kurulu üyesi Sarıgül, "Mayıs'ta seçim olması söz konusu değil. Mali Genel Kurul'da da bu tablo ortaya çıktı. Başkanımızın da ifade ettiği şekilde 2016 yılına kadar Galatasaray'ın gündeminde seçim yoktur. TT Arena'da 4. yıldızı takmak ve Trabzon'da da Kadıköy'de insanları sokağa dökecek, Şampiyonlar Ligi Kupasını önümüzdeki sene almayı hedefliyoruz" dedi.

2016'YA KADAR AYNI TEKNİK HEYET'LE DEVAM EDECEĞİZ

Mustafa Denizli ve Mircea Lucescu'yla çok yakından görüştüğünü dile getiren Sarıgül, "Kendileriyle sık sık görüş alışverişinde bulunurum. Fatih Terim hocamı da her zaman arar, tecrübelerinden yararlanırım. Gündemimizde teknik direktör değişikliği yok. Gündemimizi bazı arkadaşlar özellikle karıştırmak istiyorlar ki, Galatasaray'da infial noktaları oluşsun, Galatasaray karışsın. Fakat Galatasaray yönetimi, teknik heyeti ve futbolcusuyla uyum içerisinde gidiyor. Taraftarımızın bazı tepkilerini seçim atmosferi olarak algılanmasın. Gündemimizde asla bir seçim, transfer, teknik direktör değişikliği yok. 2016'ya kadar aynı teknik heyetle yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SELÇUK İNAN VE BURAK YILMAZ MÜJDESİ

Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın sözleşmelerinin uzatılmasıyla ilgili olarak ise "Galatasaray'da kalmak isteyen, formamızı sırtında taşımak isteyen bütün kardeşlerimize başkanımızın kapısının ve gönlünün her zaman açık olduğunu belirtmek isterim" dedi.

(Radyospor)

Haberin Devamı