Gazete Vatan Logo
Futbol Sunderland attı, Liverpool sevindi!

Sunderland attı, Liverpool sevindi!

Chelsea evinde Sunderland’a 2-1’lik skorla mağlup olarak hem 77 maç sonra evinde mağlubiyetle tanıştı hem de şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı.

Sunderland attı, Liverpool sevindi!

Karşılaşmaya iyi başlayan Maviler, 12. Dakikada Samuel Eto’o ile öne geçmeyi başardı. Çabuk toparlanan Sunderlan 18’de Conor Wickham ile eşitliği sağladı. İlk yarısı 1-1 sona eren mücadelenin son anlarında galibiyet için risk alan Chelsea’ye Borini’nin penaltı golü ile cezayı kesen konuk ekip maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Chelsea 77 maç sonra evinde ilk defa yenilirken Jose Mourinho da Stamford Bridge'deki 94. maçında ilk kez bir İngiliz takımına kaybetti.

Penaltı pozisyonunda hakeme sert itirazlarda bulunan Mourinho’nun yardımcısı tribüne gönderilirken maçın ardından açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam da hakemi şampiyonluk yarışını mahvetmekle suçladı.

Bu skorun ardından Chelsea 75 puanla 2. sırada kaldı. Son sıradaki Sunderland ise 29 puana yükseldi. Norwich’e konuk olacak Liverpool kazanması halinde en yakın takipçisi Chelsea ile puan farkını 5’e çıkarak.