Gazete Vatan Logo
Futbol 'Susma haykır...'

'Susma haykır...'

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de oynanan bu maçın önemli ve ilginç olmasının nedeni...

'Susma haykır...'

Geçtiğimiz gün İzmir'de ilginç bir maç oynandı. Karşılaşmayı bu kadar önemli ve ilginç kılan eşcinsellerin yeşil sahada hünerlerini göstermesiydi.

İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği ve İstanbul LGBTT inisiyatifiyle oluşturulan 'Dönmeler' takımı ile isminden 'seksüel' değilse de 'psiko' sorunları olduğu anlaşılan 'Manic Depresif' arasındaki maçı, eşcinsel olduğu için hakemliği iptal edilen Halil İbrahim Dinçdağ yönetti.

Bianet.org'un haberine göre; Foça sahilindeki küçük bir koyda oynanan karşılaşmada normal süre 1-1 eşitlikle tamamlandı ve Dönmeler penaltılarla maçı kazandı. Karşılaşmaya damga vuran ise yapılan tezahüratlar ve saha içindeki diyaloglardı.

İşte enteresan maçta öne çıkanlar...

* Trabzonlu hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın üzerinde mesleğinden ihraç edilmeden önce 2008 yılında TFF tarafından dağıtılan resmi hakem üniforması vardı.

* Turnuva, İzmir’de Göztepe, Altay, Buca ve Karşıyaka taraftarlarının ortaklaşa bir girişimi olan Taraftar Hakları Derneği tarafından düzenlendi.

* Maç, "İ... hakem, seni seviyoruz" tezahüratları eşliğinde başladı. İlk düdük ile 'Dönmeler' sağlı sollu bindirmelerle rakip takımı yıpratıp atak oynadı.

* Ebru, orta sahada bir dinamo görevi görüyor, bütün takımı yönlendiriyordu. Sahada basmadık yer bırakmadı. İleride Meriç rakibe nefes aldırmıyordu.

* Aralarında lezbiyenlerin de olduğu 'Dönmeler'in bu maçı hiçbir şekilde bırakmayacağını baştan belliydi.

* İlk yarının sonlarına doğru 'Dönmeler' Meriç’in ayağından ilk golünü attı. Ama ardından kaleci hatasıyla yedikleri golle devre 1-1 bitti.

* Takımı ateşleyen taraftarların tezahüratları tüm koyu inletiyordu; 'Transeksüel forvet, seni seviyoruz', 'Susma haykır, eşcinseller vardır'.

* 'Dönmeler'in ilk yarıdaki hakim oyunu karşısında şaşkına dönen rakip takım ikinci devrede depresif bir görüntü çizmeye başladı.

* Penaltılara kalan maçta 'Dönmeler' galip geldi. Takım ve taraftarlar bir anda sevgi yumağı oluşturarak, 'Dönmeler, dönmeler' nidalarıyla ortalığı inletti.

* Taraftarlar ve oyuncular sarmaş dolaş plajdaki bara gidip birer soğuk bira söylerken, herkesin hemfikir olup birbirine yinelediği cümle şuydu: Bir insanı cinsel yöneliminden dolayı, onca sene emek verip keyif alarak yaptığı mesleğinden alıkoymaktan daha büyük bir 'i...lik' olamaz."(Hürriyet)

Haberin Devamı