Gazete Vatan Logo
Futbol 'Tek tek tazminat davası açacağım'

'Tek tek tazminat davası açacağım'

Derbide olaylara sebep olanları Beşiktaşlı görmediklerini belirten Orman, bu kişilerden hesap soracaklarını açıkladı:

'Tek tek tazminat davası açacağım'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, G.Saray derbisine taraftarların sahaya girmesi ve yaşanan olaylardan en büyük zararı kendilerinin gördüğünü, gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Dün yönetim kurulu ile yaptığı durum değerlendirmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Fikret Orman şu açıklamaları yaptı:

“Beşiktaş başkanlık makamı ne polis ne savcılık makamıdır. Derbide sportif olaylar dışında başka olaylar, organizasyonlar var ise, yetkili kurumların bunları ortaya çıkaracağından hiç bir şüphemiz yoktur. Bize düşen görev, onlara gerekli bilgi ve belgeleri vermek, yardımcı olmaktır. Gerekli konularda da suç duyurusunda bulunmaktır.

90+2. dakikaya gelene kadar, Türk futbol tarihinin en yüksek seyirci kapasitesinin olduğu, hiçbir taşkınlığın yaşanmadığı ve sahaya bir peçete bile atılmadan gayet güzel bir ortamda maç olmuştur. Olayların başladığı andan itibaren de statta bulunan 75 bini aşkın seyircimizin hiçbirisi olaylara katılmamış ve ıslıklarıyla sahada yaşanan olayları ayıplamıştır. Bu olayların içine giren kişileri Beşiktaşlı olarak nitelendirmiyoruz. Beşiktaşlılık kulübüne zarar vermek değildir.

‘MAĞDUR OLAN BEŞİKTAŞ’ 

Bu kadar güzel şölenin yaşandığı bugünde ortaya çıkan fotoğraf, beni,camiamı ve Türk spor kamuoyunu üzmüştür. Bu işten en büyük zararı Beşiktaş görmüştür. Yine herkesin takdiridir ki sahaya atlama haricinde hiçbir kamu malına zarar verilmemiş, hiçbir polis aracı yakılmamış ve hiçbir yağmalama olmamıştır. Olay esas itibarıyla takımı içeri geçtikten sonra daha da alevlenir hale gelmiştir. Bu aşamada, son Gençlerbirliği maçında olduğu gibi taraftarlarımız fotoğraf çektirmeye alıştılar, sahada yine fotoğraf çekilmeye başlamışlardır. Beşiktaş Kulübü olarak 6222 Sayılı Kanuna göre gerekli işlemlerin yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Bu kişiler hakkında tazminat davası açılacaktır. Beşiktaş mağdur olan taraftır.

Formsuz olmasına rağmen nasıl atandığını anlayamadığım hakem maçı çığırından çıkarsa bile ve taraftarı galeyana getirecek kararlar verse de, rakip oyuncular tribünlere tahrik edecek hareket yapsa bile sahaya atlamak kimsenin haddine değildir.”

‘Daha fazla ceza görmeyiz’

“Gerekli olan cezayı derbide görmüşüzdür ve kulüp olarak daha fazla ceza göreceğimize inanmıyorum. Federasyon kurullarının takipçisi olacağız. Dün akşamki maçı yöneten hakemlerle alakalı alacakları tavrın takipçisi olacağız.

Beşiktaş lig lideri olarak devam ediyor. Herkes görecek ki şampiyon olacağız. 2-3 hafta içinde daha büyük sponsorluk anlaşmaları imzalayacağız. Bir sene içinde stadımızı yapacağız. O stat 80 bin değil 280 bin kişilik olsaydı yine dolacaktı. Herkes bilmelidir ki Beşiktaş Türkiye’nin en köklü ve en büyük çınarıdır. Bunu da kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir. Elinden gelen ne varsa ardına koymasın, biz buradayız. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Beşiktaş için bunlar ancak kayadan bir parça toz almaktan başka bir şey değildir.”

Haberin Devamı