Gazete Vatan Logo
Futbol Timsah finale ‘Es’ti

Timsah finale ‘Es’ti

Bursa 20 yıl aradan sonra Eskişehir’i geçerek Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükseldi

Timsah finale ‘Es’ti

1986’da Altay’ı yenerek tek kupa sevincini yaşayan yeşil-beyazlılar yarı finalde EsEs’i Pinto (2) ve Batalla’nın golleriyle devirerek 5. kez kupa finaline yükseldi.

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda yarı final mücadelesinde gülen taraf Bursaspor oldu. Türkiye Kupası finaline yükselebilmek için İzmir’de karşı karşıya gelen iki ekipten Bursaspor özellikle Batalla, Pinto ve Vederson’un sonuca etki eden başarılı futbollarıyla mutlu sona ulaşmayı başardı. Eskişehirspor ise çok dikkatli oynamaya çalışmasına karşın özellikle defansta yaptığı hatalarla farklı yenilerek final şansını kaybetti.

İki ekip de maça aşırı temkinli ve dikkatli başlayınca mücadele özellikle ilk yarı tatsız tuzsuz bir karşılaşma oldu. Eskişehirspor’un daha defansif, Bursaspor’un ise daha ofansif görünmeye çalıştığı ama ceza alanına giremediği maçta ilk pozisyon golle sonuçlandı. 33. dakikada Batalla’nın sağdan ceza alanına gönderdiği topu Vederson düzelterek Pinto’yla buluşturdu. O da işini yaptı: 1-0.

2. YARI FİŞİ ÇEKTİ

Golden sonra hareketlenmeye başlayan Eskişehir kendi yarı alanından çıkarak Bursapor kalesinde gol aramaya çalıştı. Ama defans güvenliğini üst düzeyde tutan Bursaspor rakibine devre sonuna kadar dişe dokunur bir pozisyon vermedi. İlk yarı Bursaspor’un tek golüyle sona erdi.

2. yarı Eskişehir’in baskısıyla başlanacağı beklenirken Bursa’nın golü geldi. 46’da yine Batalla’nın ara pasıyla buluşan Pinto topu 2. kez ağlara gönderdi: 2-0 54’te Vederson’un uzun topuyla buluşan Batalla ceza alanı çizgisi üzerinden sert vurdu : 3-0

Ve böylece Bursa 20 yıl aradan sonra tekrar bir kupa finaline adını yazdırmış oldu.

Haberin Devamı