Gazete Vatan Logo
Futbol Töre için ne dediler?

Töre için ne dediler?

Beşiktaşlı oyuncu Gökhan Töre, Fenerbahçe maçının ardından arkadaşlarıyla gittiği eğlence kulübünde bir kavganın arasında kaldı. Yıldız oyuncunun maç sonrası gece kulübüne gitmesi ve bu olayı yaşamasını VATAN Spor yazarlarımız değerlendirdi.

Töre için ne dediler?

GÜNTEKİN ONAY

Profesyonellik bu değil!

Biz de gençtik. Gezdik, eğlendik, dolaştık. Her şeyi yaptık ama profesyonel sporcu değildik. Ve kimse bize milyon Euro’lar ödemiyordu. Profesyonel iş akdinin getirmiş olduğu sorumluluklar vardır. Eğer bu sorumlulukları yerine getirmiyorsan, bunun da bir bedeli olur.

Beşiktaş Kulübü’ne bir tavsiyem var. Evli, çocuklu, sorumluluk sahibi, gelecek kaygısı olan, profesyonellik ve iş ahlakının bilincinde olan oyuncuları tercih etsinler. Ernst, Tomas Sivok, Tolga, F.Bahçeli Dirk Kuyt, Alex gibi çocuk okutan, yetiştiren hayatın ne olduğunu anlamış profesyonellerin sayısını arttırmak lazım.

Gökhan Töre’ye bu olay bir ders olmuş olabilir. Hayatta herkes hata yapar. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır.

SİNAN ENGİN

Disiplin zaafiyeti var

Gökhan Töre’ye bir idari ceza uygulanmalı. Ama Beşiktaş’ta da bir disiplin zaafiyeti olduğu gözüküyor. Maç gününün gecesinde böyle bir mekanda olmaları son derece yanlış. Çocukların başına şanssız bir olay gelmiş ama onlar da orada bulunmamalıydılar.

Bonservis konusu ise tamamen farklı bir konu. Bunun için teknik heyet karar vermeli. Gökhan Töre’nin Rubin Kazan’dan bonservisinin alınıp alınmamasına siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Biliç’in karar vermesi gerekiyor.

ÖMER GÜVENÇ

Geçmiş ve ders olsun

Futbolcular tabii ki gezecektir, eğlenecektir. Bu en doğal hakları. Ama yeri ve zamanı önemli. Hele bu oyuncular göz önündeyse, her yaptıkları takip ediliyorsa, ne zaman nerede gezip eğleneceklerini de bilmeliler. Tatsız bir olay yaşandı. İsmi ne olursa olsun profesyonel bir futbolcu maçtan sonra sabahın 5’inde ayakta olmamalı. Hele ki böyle eğlence yerlerinde hiç olmamalı. Özetle, Gökhan’ın yaptığı son derece yanlış. Böyle bir şey yaparken en azından temsil ettiği kulübü ve kendini düşünmeli. Önce büyük geçmiş olsun, diğerlerine de ders... Beşiktaş’ta kimse Gökhan’ın futbolculuğuna laf edemez. Bu şartlarda Gökhan’ın bonservisi alınır mı bence alınır ve alınmalı da. Çünkü Gökhan’ın böyle bir hatayı bir daha yapaacağına inanmıyorum..

Gökhan Töre iyi bir futbolcusun ve Türkiye’deki büyük bir kulübün futbolcususun. Bunlar kendine dikkat etmek için yeter de artar bile..

Haberin Devamı