Gazete Vatan Logo
Futbol 'Türkiye'ye yıllarca acur soktular'

'Türkiye'ye yıllarca acur soktular'

Erman Toroğlu'ndan ilginç yorum

'Türkiye'ye yıllarca acur soktular'

Sabah gazetesi yazarı Erman Toroğlu, Galatasaray'ın 5-2 kazandığı Bursaspor mücadelesini yorumlarken ilginç bir bakış açısı getirdi. G.Saray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'e övgüler yağdıran Toroğlu kendine has ifadeler kullandı.

İşte Erman Toroğlu'nun yazısından ilgili kısım;

Yabancı futbolcu adedi kaç olsun? 6+1 mi, yok 2 mi, yok 5+0 mı, yoksa serbest mi olsun? Sevgili okuyucular yıllardan beri bir şeyi halledemiyoruz. İster 10 olsun, ister 2... Ama futbolcu olsun. Turşu olmasın, kabak olmasın, daha önemlisi acur olmasın. Türkiye'ye yıllarca acur soktular. Hem paraları fazlaydı hem de metrekareleri. Türk futbolunu çok acıttılar. Kimdi bunu yapanlar? Futboldan nasibini almamış yöneticiler. Şimdi diyeceksiniz ki yahu Erman kardeşim, 5-2'lik bir yarı final maçı sen bize ne anlatıyorsun?
İşin ana fikrini anlatıyorum. Biliyorum bazıları yazacaklarımdan alınacaklar. Bazılarına tuhaf gelecek. Dün gece Sneijder diye bir oyuncu vardı sahada. Futbol oynadı, futbol oynattı, arkadaşlarına yardım etti, top attı, gol attı. Galatasaray'a turu getiren adamdı. Keşke Sneijder gibi Türkiye'ye 10 tane futbolcu gelse. Hem futbolcu olarak hem insan olarak. Ama maalesef dünyada da Sneijder bir tane. G.Saraylı futbolcuların yerinde olsam maçın kasedini tekrar tekrar izlerim. Sneijder sahada maç oynanırken ne yapıyor, oyun durduğunda ne yapıyor? Sahada kavga olduğunda ne yapıyor? Defalarca oynatırım ve ders çıkarmaya çalışırım.

Haberin Devamı