Gazete Vatan Logo
Futbol Ve Drogba konuştu!

Ve Drogba konuştu!

Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba, kariyeri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ve Drogba konuştu!

Galatasaray'ın 36'lık yıldızı Didier Drogba, bir iç giyim markası ile yaptığı anlaşmanın ardından Avrupa'nın da dikkatini çekti. Fildişili oyuncu verdiği röportajda; Chelsea, Galatasaray, Jose Mourinho ve Afrika'daki yaşantı ile ilgili özel açıklamalar yaptı.

İşte Didier Drogba'nın o röportajı...

"Sen ayrıldığından beri, Chelsea senin boşluğunu dolduramadı. Yaşanan sıkıntıyı gidermek için sen kimi seçerdin?"

"Şu anda Chelsea'deki oyuncuları seçerdim. Neden? Çünkü ben orada oynarken, farklı bir takım vardı. Forvetler belki 35 gol atmıyor, ama çok, çok önemli goller atıyor. Demba Ba PSG karşısında kulübeden geldi ve çok fazla oynamamasına rağmen golünü attı. Fernando Chelsea'ye geldiğinde kimse bu kadar pas dağıtacağını beklemezdi. Chelsea'de büyük oyuncular, büyük maçlar için var ve bunu da birçok maçta kanıtladılar. Samuel Eto'o da çok fazla önemli gol attı. Benim zamanımdan farklı bir sistem, farklı zaman ve farklı bir Chelsea var. Bence çok da başarılılar."

"Galatasaray ile bu sezon Süper Lig'i mi kazanmak istersin, yoksa Chelsea'nin Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'ni birlikte almasını mı istersin?"

"Galatasaray ile şampiyon olmayı tercih ederim. Çünkü Chelsea ile 3 kez lig şampiyonluğuna zaten ulaştım ve burada sadece 1 şampiyonluğum var. (Gülüyor)"

MOURINHO'DAN 'PORTAKAL'LI TAVSİYE!

"Mourinho'nun sana verdiği en iyi tavsiye neydi?"

"O bana bir kere sağlam ve çürük portakal ile ilgili bir hikaye anlattı. Bir maçımız oldu ve birkaç gün sonra sakatlandım, ancak ona söylemedim. Sakatlandığın zaman, uçuş yapamazsın, iznin yoktur. Ancak Fildişi Sahili'ne gittim ve 2 gün sonra gelip sabah saatlerinde ona şunu söyledim: 'Koç, antrenman yapamam. Acım var, dinlenmem lazım'. Sonra o bana dedi ki; 'Biliyor musun Didier, sana bir şey söyleyeceğim. Portakalları bilirsin değil mi? Bir sepete portakalların hepsini koyarsın ve içinde bir tane çürük portakal vardır. O zaman diğerlerine ne olur? Onlar da artık çürür. Yani demek istiyorum ki, sen de artık bu çürüklerden olma. (Gülüyor).' Benim tek söyleyebildiğim; 'Ben o çürüklerden değilim' oldu'"

"Karşılaştığın en iyi defans oyuncusu kimdi?"

"Bu zor bir soru. Birçok kez karşılaştığım oyunccuları değerlendirmem lazım. Eğer bir kez oynadığım bir savunmacıyı söylersem, günlük bir performanstan dolayı iyi ya da kötü olduğu sonucu ile karşılaşabilirim. Savaşan ve benim iyi bir maç geçirmemi sağlayan isimler Jamie Carrager, Nemanja Vidic ve Rio Ferdinand. Onlar iyi defans oyuncuları ve aynı zamanda oldukça adil bir oyun ortaya koyuyorlar. Onlarla karşılaşmadan önceki hafta boyunca nasıl gol atacağımı düşünmek zorundaydım, bunun için çok düşünmem gerekir."

"*MOONWALK YAPIYOR OLURDUM"

"En son ne zaman ünlü bir isme özendin?"

"Benim gerçek anlamda etkilendiğim tek insan Michael Jackson'dı. Onun büyük bir hayranıyım. 2007 ya da 2008 gibi Los Angeles'ta onunla karşılaştım. Onunla konuşma şansı bulamadım. Eğer bulsaydım şu anda burada olmazdım, '*moonwalk' yapıyor olurdum"

"Tanıdığın, giyim-kuşamını en çok saplantı haline getirmiş oyuncu kim?"

"Sanırım Claudio Pizarro oldukça zarif giyinirdi. Ancak şu anda heralde Ashley Cole diyebilirim."

"AFRİKA'DAKİ ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ"

"Afrikalı oyuncuların anavatanlarına daha yakın olması gerektiğini ve yatırım yapma zorunluluğunda olması gerektiğini hissediyor musun, bu sana yük getiriyor mu?"

"Bu bir baskı getirmiyor, ancak oyuncuların nereden geldiklerini unutmaması için bu gerekli. Bizim geldiğimiz yerlere gelme şansını elde edememiş, çok çalışmasına rağmen başaramamış insanlar için önemli bir şey bu. Bizim ihtiyacımız kıtadaki anlayışı değiştirmek. Sadece zengin insanlara değil, herkese şans verebilmeliyiz. Zengin ve fakir arasındaki fark çok büyük. Benim gibi fakir bir aileden geldiğinizde, nereden geldiğinizi unutmuyorsunuz. Ne kadar zor olduğunu hatırlıyorsunuz."

"Bu senin sahada daha tutkulu olmanı sağlıyor mu?"

"Sanırım biraz alakası var. Ben gerçekten, 'Evet, ben tutku ile oynuyorum' diye düşünüyorum, bu da yaptığım işi sevmemden kaynaklanıyor. Bu küçük ekstra, Afrika'daki hiç bir zaman vazgeçmeme dürtüsünden geliyor. Çünkü her zaman bir şans vardır. Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi..."

*Moonwalk: Geriye adım atıldığı hâlde ileriye adım atılıyormuş gibi gözüken, göz yanılsaması üzerine kurulu bir dans figürü. Michael Jackson tarafından bulunmuştur.

Haberin Devamı