Gazete Vatan Logo
Futbol 'Yalandan pehlivanlık yapmayın!'

'Yalandan pehlivanlık yapmayın!'

Galatasaray’da 4-0 kaybedilen Kasımpaşa maçının etkileri sürüyor. Sarı-Kırmızılılar, 1996’daki Fenerbahçe derbisinden sonra ilk kez sahasında 4-0 yenildi

'Yalandan pehlivanlık yapmayın!'

O maçta kadroda bulunan, Galatasaray ile birçok başarı kazanan Arif Erdem, Kasımpaşa maçını Bugün gazetesine değerlendirdi.

“Gerekirse tekmeye kafa at!”

Futbolcuların yeterince mücadele etmediğini belirterek “Skor önemli değil. 4-0 olur, 6-0 olur, 10-0 da olur. Sen yeter ki üzerine düşeni yap. Futbolcu ruhunu ortaya koyacak, savaşacak, gerekirse tekmeye kafa atacak. 1996’da Fenerbahçe’ye 4-0 yenildik, sonra PSG’ye yenilerek Kupa Galipleri Kupası’ndan elendik. Fakat arkadaşlarla toplanarak hataların istişaresini yaptık. 2000’de 10-0 kazanacağımız maçta Fenerbahçe, 18 içine girmeden 1-0 galip geldi. Bunlar olur. Yenilsen bile mücadele sonucu ortaya çıkan tatmin olmuşluğu hissedeceksin” diye konuştu.

“Arkadaşının maaşına bakıyor”

Tribüne oynayan futbolcular olduğunu vurgulayan Arif Erdem “Tribüne ‘Ben işimi yapıyorum’ diye gösteriyorsan sıkıntı var. Bir güzel hareket yapan, tribüne koşuyor. Yalandan pehlivanlık yapmayın! Kadroda Galatasaray’ı hak etmeyen birçok futbolcu var. Maalesef futbol dışı işler yapan oyuncuyla mutlu olunuyor. Bu insanların ülkemize katacakları hiçbir şeyi yok” dedi.

Arif Erdem sözlerini şu şekilde noktaladı: “Galatasaraylı futbolcuların birbirlerini sevdiklerini düşünmüyorum. Eskiden biri hata yapınca diğeri o hatayı örtmek için çalışırdı. Şimdi biri hata yapıyor, öbürü dönüp bakmıyor bile. ‘Ben yapmadım. Zaten o kadar para alıyor’ diyor.”

Haberin Devamı