Gazete Vatan Logo
Futbol Yarısı kadar bile kazanmıyor...

Yarısı kadar bile kazanmıyor...

Manchester United başta olmak üzere bir çok dev kulübün takımın başına getirmek istediği Diego Simeone'nin Atletico Madrid'deki performansı parmak ısırtıyor.

Yarısı kadar bile kazanmıyor...

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi, Süper Kupa ve İspanya Kral Kupası'nı kazanan Atletico Madrid bu sene ise Şampiyonlar Ligi'nde 1974 yılından bu yana ilk defa yarı finale yükselme başarısını gösterdi.

Arjantinli hocanın takımı İspanya La Liga'nın bitmesine 4 hafta kala Barcelona'nın 4 Real Madrid'in ise 6 puan önünde liderliğini sürdürüyor.

Bu başarılara karşın Diego Simeone'nin yıllık kazancı 1.8 milyon euro. La Liga'da Real Madrid'in hocası Carlo Ancelotti 7,5 milyon euro alırken Barcelona'nın hocası Gerardo Martino ise yıllık 5.4 milyon euro kazanıyor.

Dünyada yapılan araştırmaya göre Bayern Münih takımının İspanyol teknik patronu Pep Guardiola yıllık 17 milyon Euro kazancı ile birinci sırada yer alıyor. Listede ikinci sırada ise Chelsea takımının teknik direktörü Portekizli Jose Mourinho yıllık 10.3 milyon Euro ile yer alırken üçüncü isim ise ünlü İtalyan teknik adam Marcello Lippi oldu. Çin'de Guangzhou Evergrande kulübünü çalıştıran İtlayan teknik adam yıllık 10 milyon Euro kazanıyor.