Gazete Vatan Logo
Süper Lig Yıldırım ve Uslu PFDK'ya sevk edildi

Yıldırım ve Uslu PFDK'ya sevk edildi

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu PFDK'ya sevk edildi

Yıldırım ve Uslu PFDK'ya sevk edildi

Sivasspor-Fenerbahçe maçının devre arasında hakem soyunma odası koridoruna inerek Yunus Yıldırım’a yönelik sözler sarf eden Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Mahmut Uslu’nun PFDK’ya sevk edildi.

İlk yarı bitiminde soyunma odası koridoruna gelen ve ikinci yarı öncesi maçın hakemlerini bekleyen Yıldırım ve Uslu’nun, Yunus Yıldırım’a aften söyledikleri sözler, karşılaşmanın temsilcileri Yıldıray Aslan ve Ercan Okur tarafından rapor edildi.



Futbol Disiplin Talimatı’nın “Hakem soyunma odasının ve koridorlarının güvenliği” başlıklı 38. maddesine göre işlem göreceği bildirilen Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu’nun söz konusu eylemleri “sportmenliğe aykırı hareket” olarak değerlendirilirse, 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilebilecek.

Söz konusu eylem hakeme karşı “hakaret ve tehdit” şeklinde kabul görürse verilecek cezanın alt sınırı 90 gün olacak. Edinilen bilgiye göre Yıldırım ile Uslu’nun hakeme yönelik küfür ve tehdit içeren ifadeler kullanmadığı, ancak sarf ettikleri sözlerin sportmenliğe aykırı hareket kapsamında işlem göreceği vurgulandı. (Skorer)

Haberin Devamı