Gazete Vatan Logo
Futbol Yıldırım: Yatarız önemli değil!

Yıldırım: Yatarız önemli değil!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itiraz başvurusunu reddettiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yönetici İlhan Ekşioğlu ile birlikte Samandıra'ya geldi.

Yıldırım: Yatarız önemli değil!

Sarı-lacivertli takımın Beşiktaş derbisi için bu sabah yapacağı antrenman öncesi yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu ile Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ne giden Yıldırım'ın teknik heyet ve futbolculara yönelik konuşması kulübün televizyonu FBTV'de yayımlandı.

Futbolculardan Beşiktaş derbisinde kazanmak için ellerinden geleni yapmalarını isteyen Yıldırım, "Fenerbahçe şike yapmaz, bunu bilin. Fenerbahçe hayatta şike yapmamıştır, bize kimse para teklif edememiştir, biz de bunların içinde olmamışızdır. Sizden ricam, pazar günü yenmek için elinizden geleni yapın. Ama maçtan sonra da sahanın ortasında tribünleri alkışlayın, jest yapın soyunma odasına gelin. Allah yolunuzu açık etsin. Hepinize başarı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde maç başı ücretlerini hesaplara yatırttığını ifade ederek futbolculardan bu konuda rahat olmasını isteyen Yıldırım, "Bu operasyonlar bitmeden muhakkak alacaklarınızın hepsini halletmeye çalışacağım. Gelen arkadaşlar diğer kısımları hallederler, rahat olun. Fenerbahçe'de boşluk olmaz, herkes gerekeni ve görevini yapar. Siz de görevinizi yapın, inşallah yenin" diye konuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ret kararının ardından Anayasa Mahkemesi'ne müracaat ettiklerini bildiren Yıldırım, konuşmasının başında şunları söyledi:

"Fermanı verdiler, kalemi kırmışlar zaten. Önemli değil. Şimdi Anayasa Mahkemesi'ne müracaatımız var. Sizin alın terlerinize ihanet olduğu için bugüne kadar 'hayır' dedik, hiçbir pazarlığı yapmadık, hiçbir şeyin içinde olmadık, bugüne kadar geldik. Yatarız, o da önemli değil, baştan beri söylüyoruz. Sizden ricam, pazar günü yenmek için elinizden geleni yapın. Maçtan sonra da sahanın ortasında tribünleri alkışlayın, jest yapın soyunma odasına gelin. Benim sizden ricam bizden sonra da gelen yönetim kim olursa olsun onlarla beraber diyalog içerisinde Fenerbahçe'yi layık olduğu noktalara götürün. Yalnızca Türkiye'de şampiyonluk değil, Avrupa'da muhakkak bir kupa kaldırın çocuklar. Fenerbahçenin buna ihtiyacı var. Bunu yapın, gerisi önemli değil."



EMRE BELÖZOĞLU'NUN KONUŞMASI BAŞKANI DUYGULANDIRDI

Takım adına konuşma yapan kaptan Emre Belözoğlu, şike davasına konu olan 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğunda aldığı madalyayı Aziz Yıldırım'a vermek istedi ancak Yıldırım madalyayı kabul etmedi.

Emre, oğlu Ömer Akif'e hediye etmek istediği madalyayı, tüm takım arkadaşları adına kendisine vermek istediğini söyleyince Yıldırım, "Ben bunu senin oğluna hediye ediyorum. Sen bunu al" diyerek almadı.

Yıldırım daha sonra "Ben içeri girersem verirsin" derken, Emre'de başkana "İnşallah girmezsiniz o zaman" karşılığını verdi.

Yıldırım'ın gözlerini yaşartan Emre'nin konuşmasında, sarı-lacivertli futbolcu şunları kaydetti:

"3 Temmuz sürecinden beri hepimizin yaşadıkları, çektiğimiz acılar, sıkıntılar ortada. Dağ, büyüklüğüne göre kar, rüzgar, yağmur alıyor. Ona göre sıkıntısı da büyük oluyor. Sizler bu ailenin babasısınız, ağabeyisisiniz. Her zaman öyle gördük. Bizler size çok inandık. Diğer ağabeylerimize de çok inanıyoruz. Sizler dışarıda bizler de sahanın içinde bu camianın başarısı için elimizden geldiğince her şeyi yaptık. Bu camiaya en ufak bir leke sürdürmedik. Her zaman da buna inandık. Sizleri çok sevdiğimizi söylemek istiyoruz. Bize zamanında kızdınız, bir ağabey, bir baba gibi zamanında sevdiniz. Sizi çok seviyoruz. Bugün bir ayrılık konuşması gibi oldu bilmiyorum böyle ama. Hiçbir zaman bir ayrılık olarak bunu görmüyoruz. Çünkü siz bizim ağabeyimiz, babamızsınız. Çocuklarımıza şanlı bir şampiyonluk anlatırız inşallah. Fenerbahçe için insanlarla dost olduk ama Fenerbahçe için düşman olmak da çok güzel. Biz bu camianın evlatlarıyız, siz de babasısınız. Bu süreci bize yaşatanlar utansınlar. Şampiyonluğu ilan edecekken yine yaşatmak isteyenler utansın."

Buluşmada futbolcular ve teknik heyet Aziz Yıldırım ile toplu fotoğraf çektirdi.