Gazete Vatan Logo
Futbol Yılın sporcusu Arda Turan

Yılın sporcusu Arda Turan

Bu yıl 60.'sı gerçekleştirilen Milliyet'in geleneksel 'Yılın Sporcusu' ödülünün sahibi rakiplerine büyük fark atan Atletico Madrid'li milli futbolcu oldu

Yılın sporcusu Arda Turan

Türk spor tarihin en köklü organizasyonların biri olan ve bu yıl 60.'sı gerçekleştirilen Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni dün gece Swissotel'de düzenlenen muhteşem bir gece ile gerçekleştirildi. Spor, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı muhteşem gecede ilk kez kategorilerinde zirveye çıkanlar canlı yayında belli oldu. 'Yılın Sporcusu' dalında Atletico Madrid formasını giyen Arda Turan rakiplerine büyük bir fark atarak birincilik koltuğuna oturdu.

Arda, "Çok güzel bir gece. Bu geceyi düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyona değer verip, buraya gönderdikleri için kulübüme teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Lider Barcelona ile aynı puanla ikinci sırada bulunduklarını hatırlatan milli futbolcu, "Şampiyonluk çok uzun ve zor bir maraton. Hayallerimiz var. Maçlara tek tek bir final gözüyle bakıp öyle ilerleyeceğiz. Hakkımızda hayırlısı" ifadelerini kullandı.

Arda, kendisi için İspanyol basınında "Futbolun Muhammed Ali'si" yorumları yapılmasına ilişkin, "Benzetmeler olabilir. Hoş bir benzetme. Yapanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde Athletic Bilbao ile oynayacakları maçları da değerlendiren Arda, "Zor bir maç. İki ayaklı bir karşılaşma. Umarım ilk maçta işi kolaylaştırırız" şeklinde konuştu.

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan 'Yılın Spor Adamı' ödülünün sahibi olurken, G.Saray'ın dünyaca ünlü Fildişili Golcüsü Didier Drogba 'Yılın Futbolcusu' seçildi. 2013 yılında almadık kupa bırakmayan ve 72 maçtır yenilmeyen Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı 'Yılın Takımı' kategorisinde kürsünün zirvesinde yer aldı. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Yılın Antrenörü' ödülüne layık görülürken, kısa bir süre önce Ballon d’Or (Altın Top) ödülünü de kazanan Real Madrid'in Portekizli süper yıldızı Cristian Ronaldo 'Dünyada Yılın Sporcusu' ödülünü de aldı.

Törende Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin, 'Milliyet Yılın Kalecisi' özel ödülünün sahibi oldu. Öte yandan 2012'de düzenlenen 59. yıl anketinde Yılın Sporcusu seçilen ancak doping soruşturması nedeniyle geçtiğimiz yıl ödülünü alamayan milli atlet Aslı Çakır Alptekin de dün gece ödülüne kavuştu.

Haberin Devamı