Gazete Vatan Logo
Futbol Yönetim para cezası verecek!

Yönetim para cezası verecek!

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Gökhan Töre'nin silahla vurulması olayının yaşandığı eğlence mekanında bulunan siyah-beyazlı futbolculara, kulüp disiplin yönetmeliğini uygulama kararı aldı

Yönetim para cezası verecek!

Fikret Orman başkanlığında, Akaretler'deki kulüp binasında toplanan yönetim kurulu, Fenerbahçe derbisinin ardından futbolcuların yaşadığı olayla ilgili konuyu görüştü.

Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen'in Futbol Komitesi'ne verdiği raporun ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, savunma ve raporların yönetime gelmesinin ardından disiplin yönetmeliğinin tüm maddelerinin uygulanacağını açıkladı.

Çebi, "Olay hakikaten talihsiz ve son derece üzgünüz. İnsani açıdan baktığımızda bu çocukların yaşadıkları şeyler sonuç itibarıyla kötü şeyler. Kendilerini Allah korumuş. Çok şükür diyoruz. Bugünkü yaptığımız toplantıda futbol şubesine verilecek olan savunma ve raporları talep ettik. Onları arkadaşlarımız aldıktan sonra yönetim kurullarına getirecekler. Disiplin yönetmeliğinin bütün maddelerinin uygulanmasına ortak bir görüş olarak karar aldık" diye konuştu.

Para cezası olup olmadığı sorusuna "Disiplin yönetmeliğine baktığımız zaman bu şekilde görünüyor. O konuda hukukçularımız incelemeyi yapacaklar. Futbol şubenin alacağı rapor doğrultusunda yönetim kurulu kararını verecek" cevabını veren Çebi, herhangi bir futbolcu için kadro dışı kararının bulunmadığını söyledi.

Fenerbahçe derbisinin ardından bir sonraki gün antrenman olmasına rağmen 7 futbolcunun birden gece dışarıda olmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya da Beşiktaşlı yönetici şöyle yanıt verdi:

"Ben ikinci başkan olarak değil camianın her bir ferdi gibi olaya bakmaya çalışıyorum. Bir talihsizlik. Yaşamın doğal yürüyüşü içinde bu tür şeyler var. Bunun bir şanssızlık olduğunu kabul ediyoruz ama ne olursa olsun futbolcular profesyonel çalışanlarımızdır. Üzerine düşen görevleri onların da yerine getirmesi gerekir. O açıdan baktığımızda yaptıklarını doğru bulmuyoruz."

Disiplin yönetmeliği uygulanacak futbolcu sayısının 7 olup olmadığı sorusu üzerine de Çebi, "Her ne kadarsa... Onlarla ilgili savunma aldıktan sonra 7, 6, 5 ne kadar olduğunu orada göreceğiz. İlgili kişilerden gelecek savunma bizim için önem ifade ediyor" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Slaven Bilic'in dün hastane ziyareti sonrasında "Futbolcularımızın her zaman arkasındaydık, şimdi de arkasındayız" sözlerinin aktarılarak, yöneltilen "Şu anda siz de kulübün yönetmelikleri uygulanacak diyorsunuz. Bilic'in, Özen ile beraber raporu neydi? Ceza verilmemesi yönünde bir istekleri oldu mu?" şeklindeki soruya Beşiktaşlı yönetici, "Sayın Bilic'in bu konuda söylediklerini ilk defa duyuyorum. Tabii ki biz futbolcularımızın her zaman arkasındayız ama bu kulübün de bir disiplin yönetmeliği var. Bunu yok kabul edemez kimse" cevabını verdi.

Yaşanan olayın, Beşiktaş'ta kiralık forma giyen Gökhan Töre'nin sezon sonunda bonservisinin alınması planını değiştirip değiştirmediği sorusu üzerine de Çebi, "Değiştireceğini sanmıyorum. Bakın bazen bir musibet bin nasihatten daha iyidir. Bu çocuklarımızın da bundan ders çıkaracaklarını, yaşamış oldukları şeylerden pişmanlık duyacaklarını ümit ediyoruz. Bunlar da pozitif olarak bakılması gereken konular. Maalesef kötü bir olay. Ancak her kötü olay bazen hayırlara da vesile olabilir. Ben bu çocuklarımızın bu yaptığı hataları şu anda görmüş olduklarını düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı