Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Hacıosmanoğlu'ndan tam 29 transfer

Hacıosmanoğlu'ndan tam 29 transfer

Göreve geldiğinde Trabzonsporlu taraftara öze dönüş sözü veren İbrahim Hacıosmanlu, 29 transfer yaptı.

Hacıosmanoğlu'ndan tam 29 transfer

Trabzonspor'da 26 Mayıs 2013 tarihinde göreve geldikten sonra geçen sezon "öze dönüş", bir diğer adıyla "1461 Trabzon" projesini başlatarak sezona giren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, daha sonra Florent Malouda ve Bosingwa transferlerini yaparak bordo-mavili taraftarların beklentisini üst seviyeye çıkardı. Bu sezon ise Karadeniz ekibi, kadroda büyük bir revizyona gitti. Başkan Hacıosmanoğlu, Onur, Soner, kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru, kendi döneminde transfer ettiği Aykut Demir, Özer Hurmacı, Yusuf Erdoğan ve Bosingwa dışında diğer futbolcularla yollarını ayırdı.

2013-2014 SEZONUNDA 5 OYUNCU

Bordo-mavili kulübün patronu İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve geldiği ilk dönemde Bosingwa, Malouda, Aykut Demir, Özer Hurmacı, Alexandru Bourceanu olmak üzere geçtiğimiz sezon 5 oyuncunun transferlerine imza attı.

2014-2015 SEZONUNDA 24 OYUNCU

Bu sezon başında ise İbrahim Hacıosmanoğlu 22 oyuncuyla sözleşme imzaladı. Devre arasında da Hakan Arıkan ve Uğur Demirok kadrosuna katan Karadeniz ekibi, söz konusu oyuncularla birlikte 24 transfer gerçekleştirmiş oldu. Bordo-mavililer, kadrosuna Essaid Belkalem, Oscar Cardozo, Carl Medjani, Fatih Atik, Musa Nizam, İshak Doğan, Kevin Constant, Sefa Yılmaz, Salih Dursun, Ferhat Yazgan, Kurtuluş Yurt, Turgut Doğan Şahin, Gökhan Karadeniz, Anıl Taşdemir, Serhat Çakmak, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Majeed Waris, Mustapha Yatabare ve Avraam Papadopulos'u kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Bu sezon transfere 30 milyon Euro’nun üzerinde para harcayan Trabzonspor, sadece üç futbolcudan para alabildi. Bordo-mavililerden gönderilen Olcan, Henrique ve Adrian’ın satışından 12 milyon Euro gelir elde edildi.

TRANSFERE DEVAM

Sezon başında yaptığı transferlerle bu alanda lider olan Trabzonspor, devre arasında da bu alandaki liderliğini kimseye bırakmayacak. Hakan Arıkan ve Uğur Demirok transferlerinin ardından Erkan Zengin’de son aşamaya geldiği belirtilen bordo-mavililer, Hacıosmanoğlu’nun 20 aylık görev süresinde resmi olarak 4’ü kiralık olmak üzere 29 oyuncuyla sözleşme imzalandı. Karadeniz ekibinin ayrıca, her yıl elindeki mevcut oyunculara yıllık olarak ödeyeceği garanti ücret ise 20 milyon Euro’yu buluyor.

Haberin Devamı

CAMİA VE MUHALEFET TEPKİLİ

Trabzonspor'un son yıllarda gerçekleştirdiği transferlere camianın ileri gelenleri ve muhalif kısım tepki gösteriyor. Bordo-mavili kulübün ekonomik olarak sıkıntı yaşadığı günlerde bu kadar transfer yapılması ve ortada net bir başarının bulunmaması nedeniyle yönetimin transfer politikası ağır bir şekilde eleştiriliyor. Trabzonspor kulübü eski başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor’da saha sonuçlarından önce kulübün geleceğinin düşünülmesi gerektiği dönemde olduklarını ifade ederken, bordo-mavili kulübün batık şirketler statüsünde olduğuna dikkat çekti. Albayrak, Sadri Şener döneminin ekonomik tablosundan ders alınmadığını ve borcun artırılarak transferlerin sürdürüldüğünü belirtti.