Gazete Vatan Logo
Galatasaray Hajrovic davasında G.Saray'a müjde

Hajrovic davasında G.Saray'a müjde

FIFA, alacakları ödenmediği için Galatasaray'dan ayrılan Hajrovic'le ilgili kararını açıkladı.

Hajrovic davasında G.Saray'a müjde

FIFA, Galatasaray'dan 4,7 milyon euro tazminat talebinde bulunan Izet Hajrovic'in talebini reddetti. FIFA uyuşmazlık çözüm komisyonu, Galatasaray'ın sadece 92 bin 500 euro tazminat ödemesine karar verdi.

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon devre arasında transfer ettiği ancak alacaklarının ödenmediği gerekçesi ile sözleşmesini tek taraflı fesh ederek kaçan ve ardından Sarı - Kırmızılı kulübe FIFA aracılığıyla dava açarak 4 milyon 750 bin euro daha ücret isteyen İzet Hajroviç'in bu talebi FIFA'nın çözüm komisyonunda haklı görülmedi.

Galatasaray'ın Hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Ural Aküzüm, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Komisyonu'nun, Galatasaray'ın Boşnak oyuncuya sadece 92 bin 500 euro daha ödemesine karar verdiğini belirtip, şu açıklamayı yaptı: "FIFA Galatasaray'ın haklılığını net olarak ortaya koydu. Hajroviç'e sadece 7699 euro gibi düşük bir rakam ödeyeceğiz. Bundan sonra oyuncunun CAS'a gitme hakkı da olsa, biz de hukuken bu işin peşini bırakmayacağız. Neredeyse herkesin kayıp gözüyle baktığı 5 milyon euro gibi bir meblağ kulübümüzün kasasından çıkmayacak."

Haberin Devamı

Galatasaray şu aşamada Hajroviç'e ek tazminat ödemese de, oyuncunun tek taraflı sözleşmesini fesh etmesine karşın, zamanın ücretini ödemediği için 3,5 milyon euroluk bonservis bedelini ise sokağa atmış oldu.