Gazete Vatan Logo
Galatasaray Hakan Şükür ve Arif Erdem ihraç edildi!

Hakan Şükür ve Arif Erdem ihraç edildi!

Galatasaray’dan ihraçları istenen Hakan Şükür ve Arif Erdem için bu kararın alınmaması tepki yarattı. Dün toplanan yönetim iki oyuncuyu, 2750 üye ile birlikte ‘aidat ödememek’ten ihraç etti

Hakan Şükür ve Arif Erdem ihraç edildi!

Galatasaray futbol kulübünün önceki gün yapılan mali genel kurulunda FETÖ ile ilişkileri ortaya çıkan eski savcı Zekeriya Öz, eski valiler Şahabettin Harput ve Hüseyin Avni Mutlu ile sarı kırmızılıların eski ünlü oyuncuları İsmail Demiriz, Hakan Şükür ve Arif Erdem için üyelikten ihraç edilmeleri kapsamında oylama yapıldı. Diğerlerinin ihracı kabul edilirken yurt dışına kaçan Hakan Şükür ile Arif Erdem’in ihraçları oy çokluğuyla reddedildi. Bu gelişme üzerine hem siyasi iktidardan hem de kulüp çevresinden yoğun tepkiler ortaya çıktı.

‘Kulübe yazık ederler’

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Galatasaray’ın tartışılacak bir karara imza atması asla kabullenilemez. Galatasaray, milletimizin her kesimini, her siyasi rengi derinden yaralayan ve hala travmasını atlatmaya çalıştığımız 15 Temmuz’dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorsa Galatasaray’a yazık ederler, asırlık kulübümüze yazık ederler” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da, “Alınan karar konusunda Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur” diyerek tepki gösterdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci ise, “Galatasaray’ın almış olduğu kararı ibretle izledik. Gerçekten devletimize ihanet edenlerin, ülkemizin köklü kulüplerinde işi olmaması lazım” sözleriyle kararın düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

2750 üye atıldı

Tepkiler üzerine sarı kırmızılı kulübün yönetimi, dün akşam tekrar toplandı. Toplantıda, 6 yıldır aidat ödemeyenlerin üyeliğinin düşürülmesi kararlaştırıldı. Hakan Şükür ve Arif Erdem 8 yıldır aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle üyelikten atıldı. Şükür ve Erdem’in ardından, kulüp tüzüğüne göre 6 yıldır aidat ödemeyen 2 bin 750 kişinin daha üyeliği iptal edildi.