Gazete Vatan Logo
Başakşehir Hakemin gAZabı!

Hakemin gAZabı!

Başakşehir tarihindeki ilk Avrupa maçında AZ Alkmaar’a deplasmanda 2-0 kaybetti

Hakemin gAZabı!

Temsilcimiz maça iyi başladı ancak Volkan’ın 14’te ağır bir kararla atılması ve çalınan penaltı her şeyi alt üst etti. 63’te kaleci Ufuk’un hatasında yenen ikinci gol rövanşı zora soktu

SEBEPSİZ sonuç olur mu? Epureanu’nun milli takımda sakatlanması nedeniyle daha lig tecrübesi tam oluşmamış Gencer sol stoper oynadı. Oradan gelen, ortaklaşa bir takım hatasıyla oluşan pozisyon da turu adeta elimizden uçurdu.
OYSA gole kadar iyi başlamıştı Medipol Başakşehir. Geçen yıldan kalan sistemi bozmayan, sadece en ileri uçta değişiklik yapan Avcı taburu, her şeye kaldığı yerden devam ediyor görüntüsündeydi.
HAKEMİN ağır kararı ve Volkan’ın atılması kalan 165 dakikayı çok zor hale dönüştürdü. Hoca, Ufuk’u kaleye alabilmek için Mossoro’yu oyundan çıkardı. Buradaki niyeti yine geçen yılın özel işlerini yapan Doka-Edin Visca kanatlarını 10 kişi de olsa etkin kılmaktı ancak takım hiç reaksiyon veremedi. Mossoro ile önde daha çok top tutabilirdi belki!
TUR UMUDUM YOK
26’DA Badji’nin pozisyonu dışında kaleye gidemedik. Rakip 75 dakika bol topa sahip oldu, 46-63 arasındaki baskının sonucunu da 2-0 ile aldı. Turdan umudum yok. Rövanşta Volkan’ın olmaması yine sorun. Ufuk dün akşam goldeki hatası dışında iyiydi ama yetmez ki!
HOCANIN Emre-Bekir’li eyyam planları yerine 2014-15 model eylem planlarını uygulaması sevindirici. Avrupa macerası kısa sürecek belki ama yılgınlık yok, direnişe devam. İyi bildiğini iyi yapmaya devam Başakşehir. Grev kırıcılara şimdiden dikkat!
‘Penaltı ile alakası yok’
MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, AZ Alkmaar-Başakşehir maçının hakemi Kevin Clancy’nin Volkan’a verdiği penaltıda hata yaptığını söyledi. Çulcu “Verilen penaltının faulle uzaktan yakından alakası yok. İskoç hakem aldatmaya yönelik hareketten sarı kart vereceğine, kırmızı ve penaltı vererek maçın kaderini etkilemiştir.
OLAYIN gerçekleştirdiği yer ve oyuncuların durumuna bakıldığında en fazla sarı kart olması gerek. Çok ciddi bir hata.”

Haberin Devamı