Gazete Vatan Logo
Futbol Hakemlik resmen meslek oluyor

Hakemlik resmen meslek oluyor

TFF VE Anadolu Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile birlikte Türk hakemliği sınıf atlayacak

Hakemlik resmen meslek oluyor

Türkiye Futbol Federasyonu ile Anadolu Üniversitesi arasında Türk hakemliğinde çığır açacak bir anlaşma yapıldı... Üniversitenin güz döneminde ‘Futbol Hakemliği Sertifika Programı’ eğitimleri verilmeye başlanırken 2013-14 yılı için toplam 447 hakem adayı programa başvurdu. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın tarafından imzalanan ve Avrupa’da bir ilk olan iş birliği protokolü ile birlikte hakemliğin de meslek olarak kabul edilmesi yönünde büyük bir adım atıldı.

Program, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve diğer üyeler ile birlikte Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Sevil ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar ve her iki fakülte öğretim üyelerinin disiplinler arası çalışması sonucunda hazırlandı.

TELEVİZYONDAN TAKİP

Protokol ile birlikte her yıl en fazla 3 kez düzenlenecek olan sertifika programına 81 ilden hakem olmak isteyen adaylar kayıt olabilecek. Dersler, öğretim elemanlarının hazırladığı kitapların yanı sıra üniversitenin TV’lerinden ve internet ortamından da dersler takip edilebilecek. Ayrıca hakem adayları internet üzerinden eğitim veren hakemlere sorularını yöneltebiliyor. 14 haftalık programın ardından sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra il hakem kurullarına başvuracak ve uygun bulunanlar ‘aday hakem’ olarak göreve başlayacak.

Demirören: Başarı devam edecek

Avrupa'da ilk kez gerçekleştirilen proje için TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türk hakemliğinin önünün daha da açılacağını söyledi. Türk hakemliğinin Avrupa’da ilk üçe girecek başarıya ulaştığını da vurgulayan Demirören, “Anadolu Üniversitesi ile yürüttüğümüz bu iş birliği, hakemlerimizin başarısının devamı için önemli. Bir ilk olan bu uygulamayla hakemliğin meslek olmasının da önünü açıyoruz. 81 ildeki hakem adaylarına eşit eğitim fırsatı sunuyoruz. Emeği geçenlere bir kez daha şahsım, federasyonum ve Türk futbolu adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı