Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Halep de elendi!

Halep de elendi!

Sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ta sürprizler yaşanıyor

Halep de elendi!

Sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık'ın üçüncü tur mücadelesinde Hırvat Mirjana Lucic-Baroni, tek kadınların 2 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep'i eleyerek günün sürprizine imza attı.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 9 Eylül'e kadar devam edecek turnuvada 5. gün maçları tamamlandı.

Tek kadınlarda 3. tur maçında, 2 numaralı seribaşı Rumen tenisçi Simona Halep, Hırvat Mirjana Lucic-Baroni'ye 7-6 ve 6-2'lik setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.

Günün bir diğer sürprizi, tek kadınların 6 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber'in, İsviçreli Belinda Bencic'e 6-1 ve 7-5 sonuçlanan iki set sonucunda mağlup olarak üçüncü turda elenmesi oldu. 17 yaşındaki Bencic, Kerber'i eleyerek ilk kez bir "grand slam" turnuvasında üçüncü turu geçmeyi başardı.

Kadınlarda turnuvanın 5 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, 26 numaralı seribaşı Alman rakibi Sabine Lisicki'yi 6-2 ve 6-4'lük setlerle geçerek dördüncü tura kaldı.

Üçüncü tur mücadelesinde, Sırp 9 numaralı seribaşı Jelena Jankovic, İsveçli Johanna Larsson'u 6-1 ve 6-0'lık setlerle zorlanmadan mağlup etti. Diğer bir maçta, 13 numaralı seribaşı İtalyan Sara Errani, 19 numaralı seribaşı ABD'li rakibi Venus Williams'ı 6-0, 0-6, 7-6'lık set sonuçlarıyla 2-1 yendi.

Haberin Devamı

Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Avustralyalı Sam Groth karşısında 6-4'lük üç set sonucunda galip gelerek adını üçüncü tura yazdırdı.

Çek 6 numaralı seribaşı Tomas Berdych, ikinci turda Slovak Martin Klizan'ı 5 set sonunda elemeyi başardı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta 6-3, 4-6, 6-2, 3-6 ve 6-3'lük setlerle rakibini 3-2 yenen Berdych, yoluna devam etti.

Turnuvaya 7 numaralı seribaşı olarak katılan Bulgar Grigor Dimitrov, İsrailli Dudi Sela'yı 6-1, 6-2, 6-2'lik setlerle mağlup etti ve üçüncü tura kaldı. Erkeklerde 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ise Avustralyalı rakibi Bernard Tomic'in sakatlığı nedeniyle çekilmesiyle tur atladı.

Altıncı günün programı

ABD Açık'ın altıncı gününde, erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, ABD'li Sam Querrey, 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka, Sloven Blaz Kavcic ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Kadınlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams ile vatandaşı Varvara Lepchenko, 3 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ise Sırp Aleksandra Krunic ile karşı karşıya gelecek.