Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Haltere olimpiyat darbesi

Haltere olimpiyat darbesi

IOC, dopingin en fazla yaşandığı halterde radikal bir karar almak için çalışmalara başladı

Haltere olimpiyat darbesi

WADA ile işbirliği içersinde çalışmalarına başlayan komite, 2020 Tokyo’ya yetiştiremese bile 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan halteri kesin olarak çıkaracak.

TÜRKİYE’NİN başta Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu’yla olmak üzere adını dünyaya altın harflerle yazdırdığı haltere büyük darbe. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) dopingin en fazla yaşandığı bu branşta mücadelenin çok zorlaştığı noktasından hareketle halteri olimpiyatlardan çıkarma çalışmalarına başladı.

VATAN’ın IOC kaynaklarından edindiği bilgiye göre Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) ile işbirliği halinde çalışmalara başlayan komite, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na yetiştiremese bile 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan halteri kesin olarak çıkaracak ve Süleymanoğlu’yla birlikte bu branşla adından çok bahsettiren pek çok sporcu tarihin sayfalarına gömülüp kalacak.

DOPİNGLE mücadelede büyük çaba ve çalışmaların içine giren IOC ve WADA’yı atletizmle birlikte en çok halter branşı zorluyor. Atletizmle ilgili olarak ortaya çıkan vakalar dolayısıyla Rusya’yı yaz ve kış olimpiyat oyunlarından men eden IOC kimsenin gözünün yaşına bakmadan geri adım atmayacağını sürekli dünya kamuoyuna açıklıyor.

Haberin Devamı

HALTERDE en son Nurcan Taylan, Sibel Özkan ve Sibel Şimşek’in geriye doğru yapılan yeni kontrollerinde doping yaptığı anlaşılmış ve bunun üzerine Türkiye halterde 1 yıl müsabakalardan men cezası almıştı.