Gazete Vatan Logo
Formula 1 Hamilton: En iyi pilot benim

Hamilton: En iyi pilot benim

Hamilton, son Brezilya Grand Prix’sinde gösterdiği performansla Formula-1'in en iyi pilotu olduğunu gösterdiğini öne sürdü.

Hamilton: En iyi pilot benim

Formula-1'de takım arkadaşı Nico Rosberg ile büyük bir şampiyonluk rekabetine giren Lewis Hamilton, iddialı açıklamalar yaptı. Hamilton, son Brezilya Grand Prix’sinde gösterdiği performansla Formula-1'in en iyi pilotu olduğunu gösterdiğini öne sürdü.

Son 3 yarışta birinciliği kimseye kaptırmayan ve sürücüler klasmanının lideri Rosberg'in üstünde ciddi bir baskı kuran Britanyalı pilot, şu ana kadar gösterdiği performansla Formula-1'deki en iyi pilot olduğunu kanıtladığını savundu. Takım arkadaşı Rosberg'le aynı aracı kullandığını hatırlatan Hamilton; "Nico da dahil olmak üzere herkesi geride bırakmaktan çok memnunum. Nico elinden gelenin en iyisini yapmasına karşın beni geçemiyor" diye konuştu.

Rosberg'in performansının kendisi üstünde bir etkisi olmadığını belirten 31 yaşındaki pilot; "Şu an onun tek yaptığı şey yarışları tamamlayarak puan almak. Ben ise her yarışa kazanmak için çıkıyorum. Açıkçası bu garip bir durum ancak ben elimden geleni yapmaya devam edeceğim" dedi.

Üst üste üçüncü, toplamda ise dördüncü şampiyonluğunu kovalayan Hamilton, bu sezonun başında yaşadığı şanssızlıklar yüzünden Rosberg'in gerisine düştüğü, performansında herhangi bir değişiklik olmadığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İki Mercedes pilotu Nico Rosberg ile Lewis Hamilton arasındaki şampiyonluk düğümünü çözecek Abu Dhabi Grand Prix'si 27 Kasım'da koşulacak.