Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Hamilton siftah yaptı

Hamilton siftah yaptı

Lewis Hamilton bu sezonki ilk zaferine Macaristan’da ulaştı. Sezon başından beri hızlı olduğunu gösteren ama lastik performansı başına dert olan Mercedes bu defa baştan sona ilk sıradaydı

Hamilton siftah yaptı

Yarış öncesi “Kazanmamız için bir mucize gerekli” demişti Lewis Hamilton. Yarışa ilk sırada başlayan bir pilot için biraz abartılı bir söz aslında ama Mercedes’in sezon boyunca sergilediği performansa bakınca çok da gerçek dışı değil. Sürekli hızlıydı Mercedes. Sıralama turlarının yıldızıydı.

Ama iş yarışa gelince lastiklerin performansı en hızlı düşen takım olduğu için hep geride kalıyordu. Üstelik Macaristan’ da sıcak havada işlerin daha da zor olması bekleniyordu. Öyle olmadı. Pirelli ’nin yeni lastikleri Mercedes’in kaderini değiştirmiş gibi.

Hamilton ilk sırada başladığı yarışta hiç zorlanmadan, performansı hiç düşmeden finişe kadar geldi ve bu sezonki ilk zaferine ulaştı. Hamilton ’ın arkasında ise Kimi Raikkönen bir kez daha az pit-stop stratejisi sayesinde şampiyona lideri Sebastian Vettel ’in önünde kalmayı başardı ve 2. sırayı elde etti. Bu sayede üst üste 4. şampiyonluğuna doğru ilerleyen Alman pilotun farkı daha da açmasına izin vermedi.

Macaristan'ın en başarılı isimlerinden biri ise 10. başladığı yarışı 4. olarak tamamlayan Mark Webber oldu.

Alonso 5. bitirdi

Puan alan diğer pilotlar ise şöyle sıralandı: 5.Fernando Alonso (Ferrari), 6.Romain Grosjean (Lotus), 7.Jenson Button (McLaren), 8.Felipe Massa (Ferrari), 9.Sergio Perez (McLaren), 10.Pastor Maldonado (Williams).

Haberin Devamı