Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Hayal kırıklığı yarattı!

Hayal kırıklığı yarattı!

100 metre engellide daha önce Avrupa şampiyonluğu bulunan, 2013’te doping yaptığı belirlenerek 3 yıl men alan 31 yaşındaki atlet, 14.23’lük derecesiyle büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Hayal kırıklığı yarattı!

100 metre engellide elde ettiği madalyalar ve rekorlarla Türk atletizminde önemli sayfalar açmayı başaran Nevin Yanıt doping cezasının ardından düşüşte. Kısa bir süre önce Finlandiya’nın Vaasa kentinde düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesinde piste çıkan Nevin Yanıt 12 atlet arasında 14.23’lük derecesiyle 10. olarak olarak hayal kırıklığı yaşattı.

100 metre engellide açık havada ve salonda Avrupa şampiyonu olan ayrıca Akdeniz Oyunları ve Üniversite Oyunları’nda da altın madalyaları bulunan Yanıt, doping cezasının bitmesinin ardından Türkiye için önemli olan Avrupa Süper Ligi’ne yükselme yarışmalarında 6 atletin yarıştığı serisinde 5. genel sıralamada elde ettiği 10.’culukla beklentilerin uzağında kaldı.

ADI KALDIRILMADI

NEVİN Yanıt’ın 2013 yılında Düsseldorf’ta katıldığı yarışta yasaklı madde kullandığı tespit edilmiş, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2 yıl spordan men cezası almış, ancak Tahkim Kurulu bu cezayı az bularak 6 ay daha uzatmıştı. Uluslararası Atletizm Federasyonu ise, Yanıt’ın hem 2 yasaklı madde birden kullanması hem de biyolojik pasaportunda ortaya çıkan sonuçlardan yola çıkarak Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itiraz etmiş, CAS da itirazı haklı görerek cezayı 5 ay daha ekleyerek 3 yıla yükseltmişti. Bu süreçte Atletizm Federasyonu atletten vazgeçmemiş, yasaklı olduğu dönemde dahi resmi atletizm kamplarında çalışmasına göz yummuştu. Nevin Yanıt’ın bu cezası 2016’nın mart ayında bitmiş, atlet de pistlere döneceğini ilan etmişti.

Haberin Devamı

BU arada Nevin Yanıt’ın dopingle kazandığı karara bağlanan madalyaları da geri alınmıştı. Doping cezası almış olmasına rağmen Yanıt’ın ismi Mersin’deki atletizm tesislerinden hala kaldırılmadı.