Gazete Vatan Logo
Futbol Hayallerimizi kaybettik Emre Mor’u kazandık

Hayallerimizi kaybettik Emre Mor’u kazandık

EURO 2016 trajik bir şekilde elenen A Milli Futbol Takımı değerlendiren futbol adamları, Emre Mor'un kazanılmasını Milli Takım adına önemli bir kilometre taşı olarak görürken, oyuncular ve teknik heyet arasında yaşanan iletişim problemlerinin de bir an evvel çözülerek önümüzdeki turnuvalara zihnen hazırlanılması gerektiğini belirttiler.

Hayallerimizi kaybettik Emre Mor’u kazandık

Milli Takım’ın EURO 2016’daki performansını KARAR gazetesi için değerlendiren futbol otoriteleri, ilk tur sonunda eve dönmeyi ‘hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi. 1980’den bu yana finallerde asist yapan en genç 3. oyuncu olan Emre Mor’un büyük bir kazanç olduğu görüşünde birleşen futbol adamları, ‘erken veda’da takım içinde yaşanan sıkıntıların da etkili olduğunu savundu.

İşte o görüşler:

'İTALYA'NIN YAPTIĞI ETİK DEĞİL'

Tolunay Kafkas / Teknik Direktör

Çok üzgünüz. Ne yazık ki turnuvaya kötü başladık, geç açıldık. Bence gruptan çıkmayı başarabilseydik önümüz açılacaktı. Şimdi önümüzde bir Dünya Kupası var. EURO 2016’yı bir an önce unutup, 2018 Dünya Kupası’na konsantre olmalıyız. Eski bir milli futbolcu ve teknik direktör olarak Milli Takım’a göstermiş olduğu mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dikkat çekmemiz gereken bir başka konu da İtalya’nın son maçta İrlanda Cumhuriyeti karşısına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkması. Bu durumu kesinlikle etik bulmuyorum. Başkalarını ilgilendiren maçlarda bu tip kadrolarla mücadele edemezsiniz.

Haberin Devamı

'GÖREVİ BIRAKMAYACAKTIR'

Yılmaz Vural / Teknik Direktör

Çek Cumhuriyeti galibiyeti takıma güven ve hava getirmişti. Rakiplerin alacağı sonuçlara tabi olduğumuz için istediğimiz gibi bitiremedik. Demek ki kendi göbeğimizi kendimiz kesebilmeliydik. Şimdi niye böyle olduğunu konuşmamız, Türk futbolunun kısır döngü içinde yürüdüğünü görmemiz lazım. Fatih Terim’in görevi bırakacağına inanmıyorum. 5+2 yıl sözleşme ile Milli Takımı yeniden organize etsin diye geldi. İtalya’ya bozulmamız duygusal bir tepki. Biz de aynısını yapardık. İspanya maçları önce oyuncuların dinlendirilmesi normal. Biz tur şansımızı onların eline bırakmamalıydık.

'ŞAPKAYI ÖNÜMÜZE KOYMALIYIZ'

Ünal Karaman / Teknik Direktör

Her şeyden önce birey olarak hepimiz ülkemize, milletimize, vatanımıza karşı sorumluluklarımızı tam anlamıyla yerine getirip getirmediğimize bakmamız gerek. Milli Takım’ın aldığı sonucu da ona göre eleştirmeli, anormal seviyelere çıkmamalıyız. Rakiplerimizin de turnuvaya bizim kadar iyi hazırlandığını da unutmamalıyız. Sevdamızı da hayal kırıklıklarımızı da zirvede yaşıyoruz. Eleştiride özel hayata girecek kadar ileri gidiyoruz. Keşke her şey sporun ruhuna daha uygun yaşansa. Böyle bir organizasyonda gücümüzü iyi kullanıp, işimizi başkalarının ellerine bırakmamalıydık ama olmadı işte...

Haberin Devamı

'EMRE MOR'LAR KEŞFEDİLMELİ'

Engin Verel / Spor Yazarı

Türkiye EURO 2016’ya şans faktörüyle katıldı. Ve bu şans faktörü her zaman yanımızda olmayacaktı. Nitekim olmadı. Çünkü şans topu, birbirilerini seven ve saygı duyan insanların yanında olur. EURO 2016’nın en iyi yanı Emre Mor gibi bir yeteneği kazanmış olmamız. Türkiye Futbol Vakfı Başkanı olarak Türk futbolunu yönlendiren kişilere sesleniyorum; ülkemizin köylerindeki, ilçelerindeki çok sayıda Emre Mor’u ortaya çıkarın. Ama futbolu futboldan gelenler değil de kendi çıkarlarını düşünen zengin iş adamları yönettiği sürece bu olmaz. Bu durumda da futbolumuz her geçen gün daha fazla ‘Mor’arır.

'HERKES KENDİNE DERS ÇIKARMALI'

Haberin Devamı

İsmail Kartal / Teknik Direktör

Ne yazık ki Milli Takım beklentilerin altında kaldı. Çek Cumhuriyeti maçında doğru kadroyla ve iyi futbol oynayarak güzel bir skor elde ettik. Ama bu galibilyet gruptan çıkmak için yeterli olmadı. Kuzey İrlanda’nın İtalya’yı yenmesi üzerine hayallerimize veda ettik. Milli Takım, potansiyel ve kapasitesi ile daha iyisini yapabilirdi ama iç karışıklık izin vermedi. Bundan sonraki turnuvalarda bu çocukların daha başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum. Ama sadece futbolu düşünelim. Daha iyisi üzerine bir şeyler üretmeye çalışalım. İnşallah herkes bu turnuvadan kendine bir ders çıkarır.

'FİNALE KADAR İLERLEYEBİLİRDİK'

Orhan Kaynak / Futbol Yorumcusu

Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası’nda olması çok güzeldi. Ne var ki çok zor bir gruba düştük. Zaten bu gruptan çıksak yarı final, final oynayabilirdik. Ama Milli Takım herkesin beklentisinin altında kaldı. Hayal kırıklığı yaşamamızın nedeni bu kadronun çok daha iyi şeyler yapabileceğini biliyor olmamızdı. Ancak ilk iki maçta sahada formsuz bir Milli Takım vardı. Yine de ekstra güç ve motivasyonla Çek Cumhuriyeti’ni yenmeyi başardık. Ne var ki ikinci tur için yeterli olmadı. Kaybetsek de Emre Mor gibi bir değeri kazandık. Bu da hafife alınmayacak bir kazanç. Artık 2018 Dünya Kupası’nı düşünmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

(Hakan Akar / Karar)